Trier gav æres-Robert til sin 'reserve-mor'

Lars von Trier og Regner Grasten overrakte æres-Robert til pr-legenden Christel Hammer

Regner Grasten og Lars von Trier overrækker her i fælleskab en Æres-Robert til Christel Hammer.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Regner Grasten og Lars von Trier overrækker her i fælleskab en Æres-Robert til Christel Hammer.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Der gik et sus igennem Tivoli Hotel og Congress Center søndag aften, da Lars von Trier lige pludselig kom skridende gennem lokalet mod scenen. Og lige ved siden af ham gik filmproducenten Regner Grasten. To film-legender, der står i hver sin ende af dansk filmproduktion, den kunstneriske art-film-instruktør og den folkelige filmproducent  i et fælles projekt. Og alle tænkte: Hvad fanden sker der.

Lars von Trier scorede hattrick ved Robert-festen

Men det blev hurtigt afsløret. Lars von Trier og Regner Grasten har nemlig en ting til fælles. Og det er, at de begge gennem årtier har brugt pr-legenden Christel Hammer til at promovere deres film. Og derfor gik begge på scenen samtidigt for at overrække Christel Hammer den fornemme ærespris.

Smukke Danica krydrede kanon-år med Robert-pris

Christel Hammer har næsten fungeret som en slags reserve-mor for Trier. I sine mere nervøse år under filmfestivalerne i Cannes var Christel Hammer altid kun et skridt fra Lars von Triers side. Han følte sig nemlig kun tryg, hvis den erfarne og elskelige Christel Hammer med det positive gemyt var lige ved siden af ham.

Både Lars von Trier og Regner Grasten takkede Christel Hammer for hendes mangeårige indsats for at promovere diverse danske film, heriblandt deres egne. Hun er stadig 'still going strong' for Hammer Pr sammen med sin datter Helle.

Von Trier efter Robert-triumf: Frygter at ende som folkekær

Herlig joke
Aftenens vært Lars Hjorthøj udnyttede lynhurtigt den usædvanlige situation til at fyre en joke af fra hoften.-Da jeg pludselig så Lars von Trier og Regner Grasten her på scenen, tænkte jeg: Skal de nu i fællesskab til at lave en 5½ times lang udgave af en 'Anja og Viktor'-film.

- Nej, det skulle de heldigvis ikke. Og jeg står her med en stor følelse af lettelse netop nu, lød det fra Hjortshøj.

Tina Dickow i seng med Robert

 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter