Truer kritikere: 'Vil offentliggøre dit navn'

Mai Manniche vil lukke munden på kritikere, der ifølge hende aldrig har besøgt hendes smykkeforretning. Hun er dog uenig i, at det bør defineres som trusler

Mai Manniche vil offentliggøre navnene på dem, hun mener vil ødelægge hendes forretning. Foto: Olivia Loftlund
Mai Manniche vil offentliggøre navnene på dem, hun mener vil ødelægge hendes forretning. Foto: Olivia Loftlund
Følg Danske kendte

Den kendte smykkedesigner Mai Manniche har fået nok.

Tager man et kig på Googles anmeldelsessystem, er det ikke et positivt indtryk, man efterlades med hos JEWLSCPH, som Mai Manniche står bag.

Ud af 66 anmeldelser er langt størstedelen på én stjerne, og kritikken er øredøvende.

'Kunne man give 0 stjerne, det er desværre ikke muligt, så var det på sin plads her.'

'Overpriser og kvaliteten er så ringe som den kan blive. Kundeservice som aldrig svare..'

'Så ringe kvalitet, at det halve kunne være nok. Sidste gang jeg køber noget derfra.'

Mai Manniches hårde kamp: - Jeg har grædt meget

Det fik lørdag Mai Manniche til tasterne, hvor hun svarede et flertal af anmeldelserne benhårdt med et løfte om at offentliggøre deres navne på sin blog.

'hvad er årsagen til din ene stjerne? Vi har aldrig haft dig som kunde, og det er alene chikane du her udfører mod os og vores virksomhed. Vi vil offentliggøre dit navn på vores blog, så din familie, kollegaer og ikke mindst chef, kan se hvordan du udføre hate', lyder et svar fra JEWLSCPH, der går igen til flere.

En anden anmelder skriver, at hun overvejede et køb i smykkebutikken, men kom fra det, da prisen var 'alt for høj'.

I svaret fra Mai Manniche fremgår det, at hun har fundet ud af, at anmelderen arbejder på en skole.

'At du alene udøver hate og mobning understreger din person - men det er da dejligt hvis du mener at din arbejdsgiver på din skole mener, at du er et godt eksempel på god opførsel. Så har du selvfølgelig heller ikke noget problem med at fortælle os hvilken skole du arbejder på?', skriver hun.

Mai: Skyldes coronakritik
Det opsigtsvækkende svar har en årsag. Ifølge Mai Manniche er det nemlig ikke mennesker, der har handlet hos hende, som skriver anmeldelserne, men i stedet folk der ønsker at skade hendes forretning, fordi hun og hendes mor undervejs i coronakrisen har talt alvorsgraden ned.

- Du kan se, at de fleste anmeldelser er lavet lige omkring, da corona startede, hvor vi ytrede os. Det gav en masse hate. Jeg er først nu blevet opmærksom på, at de étstjernede anmeldelser ligger der. Det har intet at gøre med min forretning, det er svinere til mig og min mor, siger en Mai Manniche til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Det her viser, at Google-anmeldelser reelt er værdiløse, når det som her bare bruges som chikane af folk, der aldrig har været kunder hos os

Frustreret Blachman: - Vi har ikke engang knaldet

Hun mener ikke, at hun truer, når hun siger, hun vil offentliggøre folks navne på sin blog, 'så din familie, kollegaer og ikke mindst chef, kan se hvordan du udfører hate'.

- Det er ikke trusler. Jeg gør bare, hvad de gør. De har skrevet en offentlig anmeldelse af mig, som jeg går ud fra, at de står ved. Det her er noget, vi oplever i bølger, når vi er meget fremme i pressen eller andre steder. Det er et generelt problem, og jeg gider ikke finde mig i det, fordi jeg har en holdning til en debat, siger Mai Manniche.

Hun lover samtidig, at hun vil stå ved sit ord, samle folks navne og lægge dem ud på bloggen, da hun hævder at have dokumentation for, at der ikke er tale om rigtige kunder.

- Vi har en historik, hvor vi kan se, om vi har haft en korrespondance med en, der hedder, som de gør. Vi kan dokumentere alt. Jeg tager det meget alvorligt, hvis nogen har haft en dårlig oplevelse, men de her mennesker har aldrig handlet hos os. De vil bare skade min forretning, siger hun.

 

Mai Manniche: Derfor offentliggør jeg dem

 

Du truer med at offentliggøre folks navne, så deres chef kan se det. Hvorfor gør du det?

- Ja, jeg offentliggør deres navne. Alt hvad du skriver på Google er offentligt, og jeg går ud fra, at folk står ved, hvad de skriver. Ellers giver det jo ikke nogen mening.

Men hvis det i forvejen er offentligt, hvorfor har du så et behov for at offentliggøre det på din blog?

- Fordi jeg gerne vil samle det. Jeg kan ikke se det mærkelige i det, de må stå ved, hvad de skriver, og så laver jeg en samlet liste. Det hører jo ikke nogen steder hjemme. Det er selvfølgelig fint nok, hvis man har haft en dårlig oplevelse, så skal man skrive det.

(navn udeladt) skriver, det er overpriser og ringe kvalitet samt at kundeservice aldrig svarer. Det er vel en fair nok kritik?

- Hvis han var en reel kunde ja. Vi kan se, om vi har haft en korrespondance med en, der hedder, som han gør, og det har vi ikke. Vi kan dokumentere alt. Vi har på intet tidspunkt været i kontakt med en, der har hans navn. Det er fake profiler og små trolde, der sidder og gør det, og det er ikke i orden.

- Hvis nogen har haft en dårlig oplevelse, tager jeg det meget alvorligt, men så går jeg også ud fra, at de skriver til os først, inden de begynder på Google. Det ville jeg gøre, hvis jeg var kunde et sted.

Det er ret mange, der skriver, de har haft en dårlig oplevelse. Hvis de har handlet i jeres butik, har I vel ikke nødvendigvis deres info?

- Vi har så lille en virksomhed, at vi er i sync med vores kunder. Hvis nogen har oplevet noget, tager vi det ekstremt alvorligt. Men du kan se, at de fleste anmeldelser er lavet lige omkring, da corona startede. Flere skriver også bare kælling, so eller god tur til Cypern ledsaget af en etstjernet anmeldelse.

Det kan jeg godt forstå, men hvad med dem, der angriber kvaliteten eller kundeservice?

- Vi kan jo se, om de har haft kontakt med vores kundeservice. Det kan dokumenteres. Vi kan også se, om de har handlet i vores butik. Jeg skriver også og spørger, hvornår de har haft deres oplevelse, for så vil jeg tage hånd om det, hvis det er reelt.

Bør du ikke være større end det her og svare dem ordentligt i stedet for at sende trusler?

- Det er ikke trusler. Jeg gør bare, hvad de gør. De må stå ved deres offentlige anmeldelse.

Hvad vil du sige til dem, der mener, at det her mere handler om, at du ikke kan tåle at få kritik?

- Det handler ikke om, at vi ikke kan tåle at få kritik. Hvis det er en reel dårlig oplevelse, de har haft, så vil jeg sindssygt gerne vide det og håndtere det. Det her er trolde, der vil skade mig.

Har du tænkt dig at gøre alvor af det og hænge dem ud på bloggen?

- Selvfølgelig. De bruger det som en gabestok mod mig, så jeg går ud fra, at når de skriver, som de her gør offentligt, at de så også vil stå ved det.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.