Annonce:
Annonce:

TV 2-profil: Det sker sjældent på tv

Rasmus Tantholdt har dækket krig og katastrofer i 19 år, men krigen i Ukraine er krøbet ind under huden på ham på en måde, han ikke før har oplevet

Rasmus Tantholdt har dækket krig og konflikt i 19 år. Privat danner han par med TV 2-kollega Natasja Crone. Foto: Anthon Unger
Rasmus Tantholdt har dækket krig og konflikt i 19 år. Privat danner han par med TV 2-kollega Natasja Crone. Foto: Anthon Unger
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

I 19 år har tv-seerne været vant til at følge korrespondent Rasmus Tantholdt, når han for TV 2 sender fra områder med krig og katastrofer verden over.

Og selvom oplevelserne ofte rammer den erfarne korrespondent hårdt, er det sjældent, det sker, mens kameraet ruller.

Under dækningen af krigen i Ukraine har det dog været anderledes, fortalte Rasmus Tantholdt i 'Go' Morgen Danmark' torsdag.

Den 48-årige reporter var i studiet for at tale om sin nye bog '65 dage i Ukraine', og i den forbindelse faldt samtalen på et klip fra begyndelsen af krigen, hvor Rasmus Tantholdt bryder sammen efter et interview.

Et øjeblik, han i bogen betegner som skamfuldt.

Annonce:

- Jeg synes ikke, det er skamfuldt at græde. Jeg græder ofte, når jeg rejser. Det er bare sjældent, det er på tv. Men jeg følte en skam, fordi jeg ikke synes, det tilkommer mig at stå og græde her. Jeg kan bare tage hjem, det kan hun ikke, for det er faktisk hendes hjem det her, sagde han om øjeblikket.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Få overblikket over de seneste nyheder fra krigen i Ukraine her.

Helt anderledes
Rasmus Tantholdt forklarede videre, at han tror, krigen i Ukraine har ramt ham særligt hårdt, fordi han for første gang i sin karriere som krigskorrespondent virkelig føler, at han kan identificere sig med krigens ofre.

- Uanset hvad folk måtte sige om mig, så må jeg bare sige, at ja - jeg kan bedre identificere mig med folk, som går i det samme tøj, som jeg gør. Vi lytter til det samme musik, når vi kører i bil, for vi har samme musiksmag. Vi deler kultur på mange områder, og det gør, at jeg på en eller anden måde også bedre kan identificere mig med en konflikt, som også direkte går ud over os i Danmark, sagde han i interviewet i 'Go' Morgen Danmark'.

Annonce:

Med bogen '65 dage i Ukraine', der netop er udkommet, håber Rasmus Tantholdt, at han kan være med til at fastholde interessen for krigen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: