'TV Avisen'-vært siger op: - Jeg har været meget i tvivl

- Tiden er kommet til et sporskifte, siger den garvede DR-vært Tine Gøtzsche

Tine Gøtzsche har brugt det meste af sit arbejdsliv i DR. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Tine Gøtzsche har brugt det meste af sit arbejdsliv i DR. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Følg Danske kendte

Efter 22 år i DR og otte år som vært på TV-Avisen har Tine Gøtzsche besluttet sig for, at hun nu vil prøve noget andet.

Hun stopper 1. september.

Siden sin start i DR i halvfemserne har Tine Gøtzsche – udover TV-Avisen - blandt andet arbejdet på DR Nyheders udlandsredaktion, lavet 'Temalørdag’ på DR2, været vært på ’DR2 Udland’ og ’Profilen’ samt haft værtsrollen ved mange store begivenheder – senest dækningen af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag.

DR-vært stopper: Det har på ingen måder været en nem beslutning

Svær beslutning
Beslutningen om at sige den faste DR-stilling op har ikke været nem, fortæller Tine Gøtzsche i en netop rundsendt pressemeddelse.

- Jeg har elsket at være vært på TV-Avisen og få lov til at servere dagens vigtigste nyheder for seerne. Jeg har været omgivet af fantastiske og dygtige kolleger, og jeg har nydt det holdarbejde, der hver dag sender programmet afsted. Men efter mere end otte år på 18.30’eren – og næsten 22 år i DR – er tiden kommet til et sporskifte, siger Gøtzsche og fortsætter:

- Det er en svær beslutning at træffe, for DR er nærmest blevet en del af mit DNA. Så jeg siger farvel med en blanding af vemod og stærk tro på, at både TV-Avisen og jeg selv går en lys fremtid i møde.

Dumdristigt
Hvad hun fremover skal lave, ved hun ikke.

- Det vil tiden vise. En verden af muligheder ligger åben. Og hvis det, du spørger om, er, om jeg har et konkret nyt job på hånden, er svaret 'Nej, det har jeg ikke'. Det vil nogle måske kalde dumdristigt, men for mig har trangen til at tage magten over mit eget arbejdsliv været det vigtigste, siger Tine Gøtzsche til Ekstra Bladet.

Personligt valg
I den seneste tid har der været en del værter i DR, der har valgt at sige deres gode job op for at søge nye græsgange. Tine Gøtzsche understreger dog, at det ikke er den aktuelle situation i DR med udflytninger og udsigt til nedskæringer, der har fået hende til at træffe beslutningen om at stoppe.

- Jeg kan godt se, at hvis der er to eller tre, der gør det samtidig, så begynder det ligne en trend, men det er udelukkende et personligt valg. Jeg har lavet flere end 1.000 tv-aviser, og på et tidspunkt begynder det at blive lidt rutinepræget. Jeg har altid lovet mig selv, at jeg ville stoppe, når jeg kunne mærke, at det var tid, og det følte jeg, at det var nu, siger Tine Gøtzsche.

Det har desuden spillet ind, at den travle tv-vært gerne vil have mere tid til familien.

-  Jeg er alene med en dreng, der skal i niende klasse nu, og jeg vil gerne være der, når han har fri, og det vil jo eksempelvis sige i weekenden og på helligdage. Jeg vil gerne selv kunne bestemme, hvornår mit arbejde ligger. Men det kan man ikke, når man er en del af holdet på TV Avisen, for vi udkommer 365 dage om året, siger Tine Gøtzsche.

Tine Gøtsche dækkede for nylig kronprinsens 50 års fødselsdag. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Tine Gøtsche dækkede for nylig kronprinsens 50 års fødselsdag. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
 

 

- Der er mange, der er overraskede, og så er der mange, der har sagt, at de kommer til at savne mig, og det er jo dejligt at vide. Det har taget rigtig lang tid for mig at træffe beslutningen, og jeg har været meget i tvivl undervejs, siger Tine Gøtzsche.

Et meget stort tab
TV-Avisens redaktionschef Marie Buss kalder det 'et meget stort tab for TV-Avisen', at Tine Gøtzsche har valgt at stoppe som vært.

- Tine Gøtzsche er en af vores absolut bedste værter. Hun er indbegrebet af troværdighed, og fagligt spænder hun over stort set alle emner og genrer. Om det er TV-Avisen klokken 18.30, dækningen af udenlandske valg eller store, kongelige begivenheder, løfter hun vores udsendelser til et meget højt niveau. Og så er hun en fremragende kollega, siger Marie Buss og fortsætter:

- Men jeg har også stor respekt for, at Tine Gøtzsche efter mange år har lyst til at prøve sig selv af i nye roller, og det ønsker jeg hende alt held og lykke med.

DR Nyheder har endnu ikke besluttet, hvem der overtager værtsposten på TV-Avisen.

Kendt DR-vært stopper efter ti år

Kendt TV2-vært afslører nyt job: - Jeg har selv haft behov for det

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag