Tv-darling fylder 40: Jeg har ændret mig

Lene Beier er blevet bedre til at sige "pyt" til mange ting, men hendes ængstelighed er vokset med årene

Den folkelige værtinde, Lene Beier. Foto: Mogens Flindt
Den folkelige værtinde, Lene Beier. Foto: Mogens Flindt

Hun har været så syg i tyverne, at hun troede, hun skulle dø af det og har gjort lynkarriere som tv-vært i trediverne.

Lene Beier har haft fart på i de seneste år, og her i slutningen af trediverne har hun for alvor opnået succes inden for tv-branchen, som hun i årevis har drømt om.

Bekymret Beier: Min søn er blevet indlagt

Mandag den 29. maj fylder hun 40 år, men det er ikke tanker om mulige rynker, der fylder hos den jyske energibombe. Derimod kan hun med årene mærke, at hun er blevet meget mere opmærksom på de vigtigere ting i livet.

- Jeg kan mærke, at jo ældre jeg bliver, desto mere bange bliver jeg for at blive syg og skulle være væk fra min familie. Jeg bliver mere bange for at miste, eller for at der skal ske noget med mine børn, siger tv-værtinden, der er vært på blandt andet 'Landmand søger kærlighed' og 'En dag på godset'.

Kroppen lukkede ned
Hun er mor til sønnerne Arthur og Otto, som hun har med sin mand, Anders Beier. Selv har hun som ung været dødeligt syg af stofskiftesygdommen myxødem, som i starten af tyverne frarøvede hende al energi og gav hende hjerteflimmer, mens kroppens funktioner langsomt lukkede ned.

Lene Beier med manden Anders. Foto: Mogens Flindt
Lene Beier med manden Anders. Foto: Mogens Flindt

Landmanden Ruud er single – næsten: Jeg har en hemmelig flirt

Hendes svigermor blev hendes redning, da hun anbefalede Lene Beier at få tjekket sit stofskifte. Men de hårde sygdomsår i ungdommen har også gjort, at tv-værtinden har lettere ved trække på skuldrene over de små ting.

- Jeg er blevet meget bedre til at se mig selv i spejlet og være rolig, omkring det jeg ser. I tyverne kunne jeg finde på at blive sur på Anders over småting, og det gør jeg aldrig mere. Jeg er blevet bedre til ikke at hænge mig i de små ting, siger Lene Beier og tilføjer:

- Omvendt kan jeg også mærke, at jeg er lettere at påvirke i forhold til de ting, som betyder noget for mig. Jeg er mere ængstelig.

Ligger i baghovedet
Det kommer særligt til udtryk ved, at hun frygter for sønnernes liv og helbred, når hun befinder sig i den anden ende af landet på optagelser.

- Det ligger i baghovedet på mig, fordi de betyder så meget for mig. Jeg tror, det er en aldersbetonet ting, at man bliver bange for de ting, man ikke kan gøre noget ved.

- Jeg tænker mere over, at jeg skal huske at fortælle mine børn, at jeg elsker dem. Når jeg kommer hjem fra landsmandsoptagelser, skal jeg helst sove sammen med dem, så jeg kan ligge og dufte til deres hår, fortæller Lene Beier.

Kendt tv-vært var ved at dø to gange

Ved sin side gennem de seneste 15 år har hun haft sin mand, Anders Beier, og hvis der er ét godt råd, Lene Beier skal give videre til de yngre generationer, så er det, at man skal vælge med omhu.

- Man skal finde sig en god partner, som også er ens bedste ven, og det er lykkedes for mig. Det er jeg vildt taknemmelig for. At Anders stadig er der, selv om vi også har haft vores op- og nedture gennem årene, og at vi har det så godt, som vi har det, betyder alt for mig. Man skal fandeme passe på de relationer, man er glad for, siger Lene Beier.