Tv-vært: Jeg er ikke lavet af sten

Den rutinerede tv-vært kan godt blive berørt, når hun møder de mennesker, der medvirker i hendes programmer

Lene Beier er igen vært for TV2-programmet 'Hjem til gården', der har præmiere i morgen. Foto: Anders Brohus / TV2
Lene Beier er igen vært for TV2-programmet 'Hjem til gården', der har præmiere i morgen. Foto: Anders Brohus / TV2

12 vidt forskellige mænd og kvinder, som ikke kender hinanden, flytter ind på en gård, hvor de sammen må kæmpe og knokle for basale nødvendigheder som mad og andre forsyninger, samtidig med at de skal opbygge og drive et landbrug.

Det er omdrejningspunktet i 'Hjem til gården', hvis fjerde sæson har premiere på TV2 søndag aften, og i front for programmet står atter Lene Beier.

- Det, der adskiller denne sæson fra de foregående, er, at langt de fleste af deltagerne har noget med i rygsækken, som de gerne vil gøre op med: et sår eller en ballast fra fortiden, som de gerne vil konfrontere, siger hun.

- I virkeligheden har deltagerne meget tilfælles, men det ved de bare ikke. Så denne sæson handler rigtig meget om gruppedynamik på godt og ondt, forklarer Lene Beier.

Angelina løfter sløret: Derfor skred jeg

Deltagerne er modige og ærlige
I programmet har de hverken adgang til rindende vand, og selv de mindste ting, man tager for givet i sin hverdag, må deltagerne selv smøge ærmerne op for at få til at ske.

Jo mere pressede deltagerne bliver, desto flere lag bliver skrællet af, og det gør det ekstra hårdt at håndtere de ting, som de har med mentalt i rygsækken, forklarer Lene Beier.

- Det er ret interessant, for vi har alle sammen noget, vi ikke fortæller andre. Men de ting kommer frem i løbet af programmerne, og det er nogle ret vigtige emner, der bliver taget op hen ad vejen.

- De er meget modige og meget ærlige omkring det, de har prøvet hver især. Det rørte også noget i mig, mens vi lavede det, og det tror jeg også, det gør i andre, når de ser det, siger Lene Beier.

Manu Sareens vilde sommerplaner

Meget mere end underholdning
Selv om 'Hjem til gården' er tiltænkt at være et underholdningsprogram, går det laget længere ned, mener den rutinerede tv-vært.

- Det er ægte mennesker, deres liv og følelser, vi følger, og jeg er ikke lavet af sten og tager også noget af det med hjem. Heldigvis har jeg Anders - verdens bedste mand, som jeg har været sammen med i 18 år - som jeg kan sætte mig ned med, drikke en kop kaffe og snakke det igennem, siger hun.

'Hjem til gården' har premiere på TV2 søndag klokken 20.