TV2-chef fældet af nøgenbilleder

Michael Dyrbys meget private billeder, som han sendte til 'sin affære', faldt i de forkerte hænder

Hør om sagen her
Følg Danske kendte

De kendte joker om Dyrby-affære

- Jeg har for nylig haft en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position. Det kan man ikke som nyhedsdirektør.

- I forbindelse med affæren har der været udvekslet kompromitterende materiale. Det er beskyttet af lov om privatlivets fred, men kan udnyttes.

Sådan lød forklaringen på Michael Dyrbys opsigelse, da TV2 i en pressemeddelelse kort efter kl. 10.00 forklarede om årsagen til, at stationens nyhedsdirektør fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning.

Private fotos i forkerte hænder
Dyrby synes at have været udsat for enhver udenomsægteskabelig aktørs mareridt, idet alt tyder på, at de billeder, han har taget af sig selv og sendt til elskerinden, er havnet i de helt forkerte hænder. Der er tale om videoer, billeder og hundredevis af afslørende sms'er - flere med seksuelt indhold.

At en 57-årig topchef udveksler frække videoer og billeder med en elskerinde kommer ikke bag på den erfarne parterapeut Martin Østergaard.

- På den front opfører vi os jo efterhånden alle, som om vi er 17-årige teenagere. Forelskelse og fascination fungerer på samme måde som alkohol. Det nedsætter simpelthen ens dømmekraft, og så føles det rigtigt i situationen, siger Martin Østergaard.

Fældet af sex-anklager

På et tidspunkt er det omfangsrige og meget private materiale - blandt andet afklædte billeder af den nu forhenværende nyhedsdirektør - kommet bredere ud end mellem de to direkte involverede parter, hvilket formentlig forklarer, hvorfor pressemeddelelsen fra TV2 eksplicit nævnte ordet 'affære' i stedet for den mere runde formulering 'jeg har haft brug for at søge nye udfordringer', som den slags pressemeddelelser oftest er formuleret i stil med.

I fare for afpresning
I pressemeddelelsen afviser Dyrby selv, at han har været udsat for afpresning, om end han nok har været klar over, at de kompromitterende SMS’er og billeder ville stille ham i en sårbar position i forhold til at varetage en af de absolut højeste stillinger på det delvist statsejede TV2.

- Materialets tilstedeværelse er nok. Det er nødvendigt, at en nyhedsdirektør både internt og eksternt bliver respekteret og opfattet som en leder, der træffer velovervejede og rigtige beslutninger, siger Michael Dyrby i pressemeddelelsen fra TV2.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra Michael Dyrby.

Efter Dyrby-affære: TV2-medarbejderne er i chok

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.