Annonce:
Annonce:

TV2-chef om sexchikane: Kulturen har ændret sig

TV2-nyhedsdirektør Mikkel Hertz roser initiativet fra de kvindelige ansatte, der nu indsamler beretninger om sexchikane i branchen

Mikkel Hertz vil have, at de ansatte kan tale åbent om det, hvis de oplever grænseoverskridende adfærd på TV2. Foto: Jonas Olufson
Mikkel Hertz vil have, at de ansatte kan tale åbent om det, hvis de oplever grænseoverskridende adfærd på TV2. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Sofie Linde har skabt stor debat, siden hun brugte sin værtsrolle på Zulu Comedy Galla 2020 til at fortælle åbent om en episode til en julefrokost, da hun netop var startet på DR.

Her afslørede hun, at en 'tv-kanon', som hun ikke nævnte ved navn, ville have et blowjob, ellers ville han 'smadre hendes karriere'.

Tirsdag fik hun så stor støtte fra en række kvinder, der alle er ansat på TV2. Kvinderne er gået i gang med at indsamle beretninger om sexchikane og underskrifter fra andre kvinder i mediebranchen, og i den forbindelse takkede de Sofie Linde i et åbent brev.

Ekstra Bladet har været i kontakt med kvinderne bag brevet, der fortæller, at de ikke vil udtale sig, før brevet er blevet bragt med alle underskrifterne på søndag.

DR-vært bakker Sofie Linde op: Det skete også for mig

Læs hele brevet til Sofie Linde:

'Kære Sofie Linde

Tak for, at du havde modet til at tale højt. Vi har set med fra sidelinjen længe nok, og nu taler vi sammen med dig. Du fortæller, hvordan du oplevede en sexistisk kultur blandt nogle mænd, da du startede i mediebranchen.

Du har ret. Vi oplevede det også.

Du fortæller, at der stadig er grund til at sige til de yngre generationer, at man godt må sige nej, fordi kulturen stadig findes blandt nogle mænd.

Du har ret. Vi oplever det også.

Vi har alle oplevet det i større eller mindre grad i løbet af vores karriere. Upassende bemærkninger om vores udseende eller påklædning. Lumre beskeder. Grænseoverskridende fysisk adfærd. Advarsler om, at der er enkelte mænd, vi skal undgå til julefrokosten.

Det skete engang. Det sker stadig.

Mange har afkrævet dig svar på, hvem 'den store tv-kanon' er. Du har fra starten insisteret på, at det vil du ikke sige. Fordi det her ikke bare handler om en enkelt mands grænseoverskridende opførsel for 12 år siden.

Du har ret. Debatten må ikke strande der.

Den rækker nemlig langt ud over en enkelt episode og en enkelte person. Det ved vi. Vores ærinde er at flytte debatten væk fra, om det sker ,og i stedet tale om, at det sker, og hvad vi sammen skal gøre for at stoppe det.

Vi får at vide, at døren altid er åben. At vi skal gå til ledelsen, hvis vi oplever noget grænseoverskridende. Men i den opfordring ligger hele udfordringen - for hvorfor er det egentlig ikke de grænseoverskridende mænd, I taler til? Ansvaret for at stoppe det her ligger i første omgang hos dem, der ikke kan finde ud af, hvor grænsen går.

Og dernæst ligger det hos arbejdspladserne, som skal skabe tydelige rammer, der gør det trygt for en ung kvinde at sige fra og tale højt uden at frygte for sin karriere. Og hos os, der er vidne til noget og intet siger.

Dem, der mener, at denne sexistiske kultur ikke længere eksisterer, tager fejl. Hverdagssexismen findes stadig blandt nogle mænd i mediebranchen, men også i andre brancher og på andre typer af arbejdspladser. Mange tænker desværre stadig, at 'sådan er det bare' - og det er dén kultur, hvor sexistiske bemærkninger ikke for alvor bliver set som et problem, vi vil gøre op med.

Du har ret, Sofie Linde. Vi skal turde tale højt om den sexisme, der finder sted, så vi kan finde ud af, hvordan vi kommer den til livs.'

Annonce:

Ekstra Bladet har talt med Mikkel Hertz, der er nyhedsdirektør på TV2. Han fortæller, at han ikke var bekendt med initiativet, da kvinderne startede det. Han blev dog bekendt med det mandag - dagen inden mailen blev sendt rundt - og han hilser initiativet meget velkommen.

- Jeg synes, det er et super initiativ. Det er godt, og det synes jeg af to årsager: krænkende adfærd er på TV2 - som også mange andre steder - helt uacceptabelt, og vi havde i forvejen gang i et arbejde med at sætte fokus på, hvordan vi kan sikre, at medarbejderne ikke bliver udsat for noget, som de finder krænkende, og går rundt med de oplevelser alene, siger han.

I brevet skriver kvinderne, at de alle har oplevet sexchikane i større eller mindre grad.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at det bygger på oplevelser, som de har haft her eller på andre medie-arbejdspladser - som de også skriver - og det er da ikke noget, vi skal være stolte af. Er kulturen den samme her, som den var for 15 eller 20 år siden. Nej. Det tror jeg, at alle vil give mig ret i, siger Mikkel Hertz.

Udskældt og hyldet

Sofie Linde har formået at skabe debat og opmærksomhed, efter hun afslørede en episode med sexchikane fra scenen under Zulu Comedy Galla. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Sofie Linde har formået at skabe debat og opmærksomhed, efter hun afslørede en episode med sexchikane fra scenen under Zulu Comedy Galla. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
 

Annonce:

Skuer op for blusset
Mikkel Hertz fortæller, at TV2 hvert andet år spørger ind til emnet, når der bliver lavet en anonym APV-undersøgelse (arbejdspladsvurdering), og blandt svarene har der ikke været tegn på, at der har været problemer.

Men tirsdagens initiativ fra kvinderne får dog TV2 til at foretage ændringer, for det er ifølge Mikkel Hertz vigtigt, at de ansatte kan tale åbent omkring det, hvis de føler, at deres grænser bliver overskredet.

- Nu skruer vi op for blusset i forhold til det arbejde, vi allerede var i gang med. Nu skal vi undersøge, om der er et problem i form af, om medarbejderne er klar over, at det er helt legitimt at bruge de kanaler, der er - og måske skal vi endda finde på helt nye kanaler, siger han.

Kjærsgaard i angreb på Linde: - Du gør dig til offer

Mikkel Hertz fortæller, at der er eksempler på sager i TV2, men når han får kendskab til sager, tager han affære.

Annonce:

- Vi har jo løbende personalesager som enhver anden virksomhed på vores størrelse. Nogle er mere alvorlige end andre, og hvis jeg får vidende om noget, der kan betegnes som for eksempel sexchikane, så vil jeg uden at tøve gøre alt for at finde ud af, hvad der er op og ned, og om der er noget at komme efter.

- Og jeg agerer resolut og uden forsinkelse, hvis der er grund til det, lover Mikkel Hertz.

Har været for dårlige

Mikkel Hertz har spurgt rundt på TV2 i de seneste to dage, og hans indtryk er, at de færreste kender til hovedpunkterne i personalepolitikken på området.

- Så vores regelsæt fejler ikke noget. Der var også mange, der ikke anede, at vi har en whistleblower-ordning. Der var endda chefer, der ikke kendte den, har jeg fundet ud af. Men man skal da kende de kanaler, vi har, og de er også beskrevet i personalehåndbogen, siger han og fortsætter:

- Men hvad hjælper det, hvis man ikke tænker på, at det kan stå der? Og hvad hjælper det, hvis man som ny kommer ind på en redaktion og møder en lummer tone og måske tænker, om det er en selv, den er gal med, og om man bare er sart. I sådan en situation skal man slet ikke være i tvivl om, hvor man skal gå hen.

- Har I været for dårlige til at kommunikere det ud til jeres medarbejdere?

- Det må jeg sige klart ja til. Vi har ikke forsøgt at skjule det, og vi har endda lavet et mindre PR-fremstød omkring vores whistleblower-ordning, for det er ikke ret tit, at telefonen ringer hos dem. Men det er jo vores opgave at sikre, at medarbejderne kender deres muligheder i sådan en situation.

- Hvilket ansvar har du som chef for, at den slags ting ikke sker hos jer?

- Jeg har et kæmpe ansvar. Jeg kan jo ikke garantere, at nogen ikke kommer ud for en ubehagelig oplevelse, for der er tosser alle steder. Men jeg skal kunne garantere - og det kan jeg ikke i dag, men forhåbentlig om ikke så længe - at ingen er i tvivl om, hvornår de bør reagere, hvor de skal gå, og om de bliver taget alvorligt. Det er min opgave og mit ansvar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: