TV2-vært afslører: For det meste er jeg bare en brik, der flyttes rundt

Der er ikke frit valg, hvis man vil arbejde som tv-vært. Men denne gang har Felix Smith landet sit drømmejob

Nogle opgaver på jobbet er bare lidt sjovere end andre. Det kender de fleste. Men man tænker måske ikke lige over, at det også gælder, hvis man er vært på landsdækkende tv.

Sådan har den 41-årige tv-vært Felix Smith det i hvert fald, og han lægger ikke skjul på, at hans seneste nye job som vært på 'Go' aften Danmark' er et af de rigtig sjove.

- Det kom virkelig lige ind fra højre. Det var ikke planlagt i længere tid, det er foregået over forholdsvis kort tid, siger han og uddyber:

- De fleste bliver jo nogle gange bedt om at tage en opgave på deres job, og jeg er jo ansat på TV2, og der bliver jeg også nogle gange bedt om at tage et job. I det her tilfælde var det så et job, jeg rigtig gerne ville have. Men sådan er det ikke altid.

- Det er meget svært at have et drømmekarriereforløb inden for det, jeg laver, når man ikke selv bestemmer. Jeg kan nogle gange have indflydelse og kan nogle gange sige nej tak. Men for det meste er jeg bare en brik, der skal flyttes rundt.

Han fortæller, at uanset om det som jobbet på 'Go' aften Danmark' er lidt af et drømmejob, eller om det er et, han ikke lige selv ville have valgt, så prøver han at få det bedste ud af det.

Som tv-vært hænger jobtilbuddene nemlig ikke på træerne, og Felix Smith ser sit job som tv-vært som et håndværk, man skal kunne ud i alle discipliner.

- Så det hænger ikke sammen med at gå og være smagsdommer hele tiden og kun gå efter, hvad man selv ville se i fjernsynet, siger tv-værten, der har været på skærmen siden debuten i 'Rundfunk' i 2003.

Den erfarne tv-vært begyndte tv-karrieren på TV2 efterfulgt af en årrække som vært på DR for så at vende tilbage til TV2-familien. Her er han fortsat som vært på programmet 'Danmark har talent', som han også var vært på, da det blev sendt på DR.

Han har siden været vært på blandt andet 'Weekend weekend, 'Voice' og 'Felix rykker ind'.

Den nye hverdag som vært på 'Go' aften Danmark' begynder 1. februar.

Men det betyder ikke et farvel til værtsjobbet på 'Danmark har talent'. Der bliver altså fuld fart over feltet for den 41-årige far til to.

Han kommer til at få travlt med et fuldt program i hverdagene samt en fast lørdagstjans på 'Danmark har talent'. Men faktisk kommer der mere struktur på, end Felix Smith og hans kæreste, Marie Schmidt, er vant til.

- Hverdagen kommer til at se anderledes ud. Men til gengæld kommer den til at se ens ud hver uge, og det er lidt af en forbedring hjemme hos os. De seneste par år har der været nogle lange perioder, hvor jeg har haft fri, men så har der også været lange perioder, hvor jeg har arbejdet hele tiden.

- Nu kommer vi i det mindste til at have en slags kalender, man kan regne med. Så det skal nok gå, siger Felix Smith med et grin.

Felix Smith overtager jobbet som vært på 'Go' aften Danmark' efter Michèle Bellaiche. Den anden vært på programmet er fortsat Jes Dorph-Petersen.

TV2-vært stopper på skærmen