TV2-vært: Du pisser ved siden af, Margrethe

Peter Ingemann er langt fra begejstret over dronningens ualmindeligt afslappede holdning til klimaet

- Jeg er ikke klimafanatiker, men jeg tør ikke andet end at tage klimaforandringerne meget alvorligt, siger Peter Ingemann. Foto: Anthon Unger
- Jeg er ikke klimafanatiker, men jeg tør ikke andet end at tage klimaforandringerne meget alvorligt, siger Peter Ingemann. Foto: Anthon Unger

'Kære Margrethe'

Sådan indleder Peter Ingemann et længere opslag på sin Instagramprofil, der er skrevet som et åbent brev til dronningen.

Her udtrykker han sin store undren over det interview, Politiken i dag bringer med dronning Margrethe i anledning af hendes 80 års fødselsdag i den kommende uge.

Ingemann har respekt for vores dronning, men den venlige indledning er stort set det eneste pæne, der kommer fra en populære TV2-vært, der mildt sagt ikke er begejstret over majestætens overraskende og ualmindeligt afslappende holdning til verdens klimaproblemer.

'På min hjemegn siger vi til folk at 'de pisser ved siden af potten' hvis de kommer med udtalelser som er helt i skoven.... Og med al respekt deres majestæt, så pisser De altså ved siden af potten i interviewet i Politiken i dag, efter min ydmyge mening. Temperaturen er faktuelt steget ti gange så hurtigt i hendes majestæts levetid, end de næststørste forandringer man har registeret de sidste 20.000 år! 10 gange', skriver Peter Ingemann blandt andet i sit opslag.

Rasende Ingemann misbrugt: - Det er SÅ meget over grænsen!

Efter hans mening er der rigeligt at bekymre sig om, når det kommer til klimaet på vores klode.

'De siger i interviewet at de ikke ser de store katastrofer lige forude. Nej det gør jeg heller ikke, men det er fordi jeg er 47 og De er 80. Jeg tør dog ikke løbe risikoen for at ødelægge mine børns og børnebørns liv eller alle andres og derfor mener jeg der skal handles', skriver han.

En af de bekymrende ting, der ifølge Peter Ingemann kan komme ud af dronningens interview, er, at hendes holdning vil blive brugt politisk.

'Jeg har stor respekt for dem og er sikker på De mener det godt, men deres udsagn vil blive brugt af klimafornægtere og evidensressistente til ikke at gøre noget ved vores gigantiske problem - netop fordi De respekteres så meget som de gør', skriver Peter Ingemann og underskriver sig med 'deres tro undersåt'.

Overfor Ekstra Bladet uddyber Peter Ingemann sin holdning om, at udsigten til hvad dronningens udsagn kan blive brugt til, bekymrer ham.

- Jeg synes, at hun åbner en ladeport til, at dem der ikke mener, at klimaet skal tages alvorligt, vil sige 'der kan I bare se'. Det er vand på deres mølle, siger tv-værten til Ekstra Bladet.

- For mange er dronningen et moralsk fyrtårn. Hun er meget respekteret, og netop derfor vægter hendes ord tungt. Jeg hørte hende også tale om klimaet i nytårstalen, og der var det noget lidt andet, hun sagde. Derfor er jeg ikke sikker på, at det, der står i Politiken i dag, er hendes egentlig holdning - men nu vil hun blive taget til indtægt for den, siger Peter Ingemann.

Revser dronningens klima-brøler: - Som en trumpsk stupiditet

'Størst'-værten er ikke den eneste, der er overrasket over, at dronningen udtrykker en så klar og politisk holdning til klimaproblematikken.

- Det er jo som en trumpsk stupiditet at sige sådan noget. Det falder helt udenfor hendes normale niveau, siger kongehusekspert Søren Jakobsen, der anerkender fuldt ud, at dronningen har ytringsfrihed som alle andre danskere.

- Men hun har jo netop brugt tiden fra 1972, da hun blev indsat som dronning, til nu til at være upolitisk. Og jeg har faktisk lidt ondt at hende, fordi hun falder helt uden for rollen nu. Jeg forstår slet ikke, at det her kunne ske, siger han.