TV2-vært hasteopereret: - Det var fandeme hårdt

TV2-værten Karen-Helene Hjorth blev i november opereret, efter en læge fandt et mistænkeligt modermærke på hendes krop

Karen-Helene Hjorth, der er vært på TV2-News har i 2017 gennemgået en kræftoperation. Foto: Lars Andreasen
Karen-Helene Hjorth, der er vært på TV2-News har i 2017 gennemgået en kræftoperation. Foto: Lars Andreasen
Følg Danske kendte

2017 har ikke kun været en dans på roser for Karen-Helene Hjorth, der er vært på TV2-News.

Hun har nemlig måttet gennemgå en operation på Rigshospitalet, da en læge tilbage i november fandt et mistænkeligt modermærke på hendes krop og havde en begrundet mistanke om, at der var tale om modermærkekræft.

Det fortæller hun til Ekstra Bladet.

- Min læge fandt et mistænkeligt modermærke et kompliceret sted på min krop tilbage i november, så jeg blev ekspederet igennem rigtig hurtigt og blev kort efter opereret på Rigshospitalet og fik modermærket fjernet i fuld narkose og hele baduljen, siger Karen-Helene Hjorth.

- Det har selvfølgelig overhovedet ikke været sjovt. Hverken operationen i sig selv eller det faktum, at man skal gå og vente på svar bagefter for at finde ud af, om man har kræft eller ej, fortæller hun videre.

Michèle Bellaiches hårde år: Misbrug og kræft hos mine nærmeste

Så tingene i nyt lys
Ventetiden og den mulige kræftdiagnose påvirkede Karen-Helene Hjorth rigtig meget, og hun brugte derfor mange af sine vågne timer på at tænke over det svar, hun inden længe ville modtage fra lægerne.

- Det var fandeme hårdt. Sådan en operation sætter tingene i relief, for man tænker på den ene side: 'Jamen jeg har det jo fint, og jeg kommer jo videre og finder ud af det'. Jeg havde mange positive tanker, men samtidig kunne jeg heller ikke holde de dystre og irrationelle tanker væk, fortæller hun og tilføjer:

- Jeg kan huske, at jeg tænkte 'Shit man, kræft! Hold nu kæft... Det er jeg slet ikke gammel nok til'. Tanker jeg havde velvidende, at kræft ikke har nogen alder, forklarer tv-værten.

Karen-Helene Hjorth taler ud om den operation, hun fik tilbage i november. Foto: Peter Grosen
Karen-Helene Hjorth taler ud om den operation, hun fik tilbage i november. Foto: Peter Grosen
 

Især tanken om sin datter Anna-Klara satte følelserne i gang, når Karen-Helene Hjorth tænkte på, at hun muligvis kunne have kræft.

Dansk kendisdesigner: Det er den bedste dag i mit liv

- Er du sindssyg, hvor bliver man lige pludselig meget 'in touch' med alle de ting, som man kan mærke betyder noget for én. Ikke fordi jeg nogensinde har været i tvivl om, at min datter betyder alverden for mig, men man får lige sådan et ekstra rusk på en eller anden måde, siger Karen-Helene Hjorth.

Positivt svar
Efter operationen på Rigshospitalet gik Karen-Helene Hjorth i 14 dage og ventede på det skæbnesvangre svar. For hende var den lange ventetid et rent helvede.

- Jeg gik og kiggede på min telefon konstant. Jeg havde fået at vide, at der ville gå cirka 10 dage, og der gik så 14. Den dag, jeg så fik svar, sad jeg faktisk i TV2-studiet i to timer i træk, hvor jeg ikke havde mulighed for at tage min telefon, men den stod lige bag ved mig i min taske, så jeg kunne mærke, at den brummede flere gange, siger hun og fortsætter:

- Jeg havde fortalt mine kollegaer, hvad der var op og ned, så da jeg var færdig i studiet, så jeg, at de havde ringet fra Riget tre gange og efterladt en besked. I beskeden fortalte lægen, at der ikke var noget, jeg havde ikke kræft, og at jeg endelig skulle ringe, hvis der var noget, men at jeg ikke skulle gå og være urolig for det længere.

Populær TV2-vært chokerer danskerne med ukendt talent

For Karen-Helene Hjorth var det en følelse af stor lettelse, der gik gennem kroppen, da hun hørte resultatet fra operationen.

- Det var simpelthen sådan en stor forløsning, og jeg begyndte helt spontant at tude. Det var rigtig dejligt, at der var nogle gode kollegaer i nærheden af mig, som vidste, hvad det var, der var los, og hvad jeg havde gået med i de dage.

Har det godt
I dag er Karen-Helene Hjorth efterhånden kommet sig helt efter operationen, som dog gjorde, at hun var nødt til at holde sig i ro i en længere periode.

- Jeg begynder ligeså stille og roligt at komme i gang med at træne ordentligt igen. I dag har jeg det fint, og jeg var til yoga for første gang i går. Det er dejligt at komme i gang igen, for jeg har jo skullet holde mig i ro i det meste af november efter operationen, siger hun.

17-årige Mie Mynte tog fusen på 'X Factor'-dommerne

Selvom operationen gik godt, og tv-værten heldigvis ikke havde kræft, så har oplevelsen alligevel sat sine tydelige spor på Karen-Helene Hjorths liv.

- Jeg er nok blevet et mere taknemmeligt menneske og går nok også lidt mere accepterende til værks. Og så bilder jeg mig selv ind, at jeg er blevet mere bevidst om min prioritering af tid. Det er for eksempel mere vigtigt for mig at være sammen med min datter end at stå i et fitnesscenter, når jeg har hende, siger hun og fortsætter:

- Det lyder super kliché-agtigt, men klicheer er der jo, fordi der er noget om snakken. Man føler, at man har vundet i lotteriet, for man er pludselig deltager i et lotteri, som man ikke selv har bedt om at være en del af, afslutter hun.

På Instagram fortæller Karen-Helene Hjorth også åbent om sit 2017 og den operation, hun har gennemgået. 

 

En fuldtonet skandale

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.