TV2-vært i alvorlig ulykke under optagelse til nyt program

Morten Spiegelhauer var sygemeldt i tre måneder, efter han fik en voldsom hjernerystelse i forbindelse optagelserne til et tv-program

Efter 14 år med 'Operation X' er stress og frygt blevet en fast del af hverdagen for TV2-værten Morten Spiegelhauer.

I forsøget på at overvinde frygten satte værten sig et vildt mål tilbage i maj 2016: Han ville klatre op ad en 190 meter høj amerikansk klippevæg, mens et tv-hold fulgte ham.

Hans forsøg på at bestige klippevæggen kan ses på TV2 i det nye program 'Spiegelhauers kamp mod frygten', som sendes onsdag aften klokken 21.10.

Men at nå målet var ikke lige til. For at komme i form måtte Morten Spiegelhauer træne ni gange om ugen, mens tv-holdet løbende fulgte ham.

Under en løbetur i forbindelse med træning til 'Spiegelhauers kamp mod frygten' blev den 48-årige tv-vært ramt af en cyklist i høj fart.

Nye anklager mod TV2-talent: Svindlede kvinde for 38.000 kroner

Det skriver TV2.

Ulykken skete ved den Nordsjællandske by Kokkedal. Under ulykken pådrog Morten Spiegelhauer sig en fem centimeter lang flænge i baghovedet.

- Jeg slår en halv ’baglænder’ og lander med hovedet ned i en betonblok. Der sker heldigvis ikke noget med rytteren. Han ryger ud på noget græs, fortæller han til TV2.

TV2-vært tiltalt for at krænke husfred

Fik hjernerystelse
Morten Spiegelhauer blev umiddelbart efter ulykken kørt til Herlev Hospital for at blive syet. Efter en række undersøgelser fik Morten Spiegelhauer en nedslående melding fra lægerne. Han havde fået en hjernerystelse, og han måtte derfor ikke træne eller arbejde det næste lange stykke tid.

spiegelhauer.JPG 

Alligevel valgte tv-værten at tage tilbage på arbejdet på TV2 blot en uge efter ulykken. Det fortryder han dog i dag.

- Set i bakspejlet kan jeg godt se, det var helt galt. Jeg måtte have noget at støtte mig til, mens jeg interviewede folk. Jeg måtte hele tiden lade som om, jeg skulle på toilettet. For lige at få fem minutter til dybe vejrtrækninger og til at få styr på svimmelheden og kvalmen, fortæller han til TV2.

Danse-dommer i vild halvmaraton-spurt

Lægerne rådede ham herefter til at tage symptomerne alvorlige. Det gjorde han, og derfor sygemeldte han sig.

I tre måneder døjede Morten Spiegelhauer med eftervirkninger af hjernerystelsen, og han havde svært ved at koncentrere sig om selv de mest basale hverdagsting. Selv at handle blev en udfordring for den garvede tv-vært, der sov det meste af dagen væk.

- Derhjemme sov jeg skræmmende tungt. Jeg lagde mig på puden og var bare væk i 10 timer. I en dødemandssøvn. Det var uhyggeligt.

spiegelhauer1.JPG 

I dag er Morten Spiegelhauer raskmeldt, og han er sluppet af med de sidste symptomer. Selvom det har været en hård tid, understreger han, at han alligevel er glad for, at han er sluppet relativt let for ulykken og ikke har fået mén.

Ekstra Bladet har de seneste to dage forsøgt at få en kommentar fra Morten Spiegelhauer, men det har ikke været muligt.

Amanda forført af berygtet svindler: Jeg gik i chok

Rig på mad: Så meget tjener landets tv-kokke

’Du kan se første afsnit af 'Spiegelhauers kamp mod frygten’ onsdag klokken 21.10 på TV2 og TV 2 Play.