TV2-vært raser over sexbilleder: 'Tænk hvis det var en selv'

Peter Ingemann er vred og forundret over, at folk stadig ikke kender grænsen, når det handler om billeder af nøgenhed og sex

Alle har ret til deres egen krop uden, at det rager ikke offentligheden, skriver Peter Ingemann. Foto: Michael Drost-Hansen
Alle har ret til deres egen krop uden, at det rager ikke offentligheden, skriver Peter Ingemann. Foto: Michael Drost-Hansen
Følg Danske kendte

Tv-vært Peter Ingemann - kendt fra blandt andet 'Hammerslag' og 'Størst' - kommer på Instagram med en opsang til folk, der ikke kan kende forskel på privat og offentligt, når det drejer sig om, hvad man må dele på nettet.

I opslaget opfordrer han til, at det er på høje tid, at man genfinder den gode gamle opdragelse og sunde fornuft:

'Især unge piger/kvinder bliver krænket af tåbelige delings-liderlige zombier...STOP DET og hav omtanke og opførsel a la den der herskede før et let pres på en berøringsfølsom skærm kunne ødelægge en andens liv.'

En privatsag
Det er nemlig en privatsag, hvem man deler intime billeder og beskeder med, pointerer Ingemann og beroliger i samme ombæring konen med, at hun ikke behøver at frygte, at mobilen eller mail-indbakken i den nærmeste fremtid bliver oversvømmet med billeder af Ingemanns lillemand.

'Skulle jeg selv få lyst til at sende et billede af min skæve lille weisswurst til konen, så er det sgu min og konens sag og noget vi har sammen solo. Capice? (Jeg skal nok spare dig Trine, rolig)'.

Dansk tv-vært: Jeg taler dårligt engelsk - og hva' så?!

I opslaget fortæller Ingemann desuden, at en del af motivationen for opråbet er, at han selv er far til to teenage-piger og derfor inderligt ønsker, at folk begynder at tænke sig om før de trykker på delings-knappen på mobilen eller computeren.

- Tænk hvis det var en selv?....din søster, bror, datter, søn....der blev plasket ud til morgensamlingen på storskærm eller på de sociale medier, skriver han blandt andet.

Til Ekstra Bladet uddyber han:

- Når man er far til to teenage-piger, er det da en kæmpe bekymring. Nettet husker jo alt. Mit håb er, at folk for alvor får øjnene op for, at der altså gælder de samme love og regler for den slags i cyberspace, som alle andre steder. Og hvis der skal nogle hårde domme til for at slå det fast, så er det sådan, det må være.

Peter Ingemann er træt af, at unge piger/kvinder bliver krænket af tåbelige delings-liderlige zombier. Foto: Michael Drost-Hansen
Peter Ingemann er træt af, at unge piger/kvinder bliver krænket af tåbelige delings-liderlige zombier. Foto: Michael Drost-Hansen

Selvom det for nogle godt kan se ud som om, verden er befolket af onde mennesker med mobiltelefoner, der står på spring for at ydmyge og skade uskyldige, så tror Ingemann stadig på det bedste i alle.

- Jeg tror som udgangspunkt ikke folk er onde. Jeg tror bare, folk er tankeløse, siger Peter Ingemann.

Ikke i orden
Og noget tyder på, at Ingemann har fat i et emne, der optager danskerne.

I kommentarerne under opslaget er der i hvert fald mange, der erklærer sig enig i, at tiden nu er kommet til, at alle begynder at tænke sig om en ekstra gang i forhold til den nye teknologis fantastiske muligheder og farlige faldgruber.

Stresset Peter Ingemann: Sådan overkom jeg hård periode

En Instagram-bruger ved navn Cathrine er blandt de mange, der har kommenteret Ingemanns opslag. Hun skriver blandt andet:

- Håber ALLE husker at tale med deres børn, onkler, tanter, kollegaer og hvem de ellers møder på deres vej omkring det her. Det ER bare ikke i orden.

Curling-forældre
Hun suppleres af en bruger ved navn mariahandgaard:

- Tak Ingemannpeter. Etik og moral har desværre trange kår hos nogle og vi andre klapper for ofte i. Så godt du åbner op for at vi taler åbent om hvad det godt og skidt og specielt for de unge.

Der er dog også enkelte, der mener, at hans opråb er typisk for de såkaldte curling-forældre, der på deres børns vegne skal blande sig i alting.

- Der var faktisk en, der skrev, at de unge jo bare kan lade være med at optage den her slags billeder og videoer. Det, mener jeg, er en fuldstændig fejlagtig konklusion. Det svarer til at sige, at man skal lade være med at gå med diamantsmykker, hvis man ikke vil røves, siger Peter Ingemann.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.