Annonce:
Annonce:

TV3 bryder tavsheden: Ingen konsekvenser for Linse

At Linse håner knivoffer i ny bog, får ingen konsekvenser for hendes samarbejde med Nent Group Entertainment, der blandt andet ejer TV3

Den seneste kritik af Linse får ingen konsekvenser for hendes programmer hos Nent Group Entertainment, der blandt andet ejer TV3. Foto: Philip Davali
Den seneste kritik af Linse får ingen konsekvenser for hendes programmer hos Nent Group Entertainment, der blandt andet ejer TV3. Foto: Philip Davali
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Når en ny bog udkommer, er det normalt ingen sag at få forfatter, forlag eller andre involverede til at stille op til interviews for at skabe omtale og få folk til at smide bogen i indkøbskurven.

Men da Ekstra Bladet i weekenden kunne bringe psykolog Sølve Storms kritik af den nyligt udkomne samtalebog 'Linse og Didde: Møgkællinger har det sjovere', var det langt fra tilfældet.

Her blev Ekstra Bladet i stedet mødt af en mur af tavshed.

Gentagne gange har Ekstra Bladet således forsøgt at få en kommentar fra Nent Group Entertainment, der blandt andet står bag programmet 'Familien fra Bryggen', hvor Linse Kessler er den helt store stjerne, for at høre, om hendes beskrivelser i bogen får konsekvenser for deres samarbejde med hende.

Annonce:

I bogen beskriver Linse Kessler i detaljer sit nøje planlagte knivstikkeri mod en veninde i 1995 og håner offereret ved blandt andet at kalde hende en 'kæmpenar'. En beskrivelse, der ifølge psykolog Sølve Storm kan have karakter af psykisk vold mod offeret.

Sådan omtales offeret i bogen

I bogen skriver Linse, hvordan hendes veninde klagede alt for meget, efter hun havde stukket en langbladet og takket jagtkniv i maven på hende - helt ind til skæftet:

'Hun sad på gulvet og jamrede over, at det gjorde ondt, og hun fablede om engle, der steg ned fra oven', lyder det syrligt fra den kriminelle realitydeltager.

Også Didde fortæller om, at hun truede offeret på hospitalet. Kvinden havde fået perforeret sin tyndtarm af knivstikket og havde været i livsfare.

'Jeg besøgte (...) på hospitalet, og hun havde det ikke tiptop,' lyder det fra Didde, der fortæller, at kvinden fortalte hende, at hun var bange, hvortil Didde svarede, at det 'skulle hun også være', og at hun 'skulle hilse fra én og sige, at nu lukkede hun røven'.

Tævet på Christiania
Linse fortæller, hvordan hun efter sin løsladelse - 15 måneder senere - møder kvinden, som hun stak ned, og fortæller hende, at hun skal forlade Bryggen.

'Har du ikke forstået, du ikke skal være på Bryggen længere? Sagde jeg til hende. Hun var fandeme tungnem,' lyder det.

Til det svarer Didde, at Linse blev nødt til at 'tæve hende', og det var præcis, hvad Linse lidt efter gjorde på Christiania.

I bogen fortæller Didde, at kvinden efter den sidste afstraffelse endte med at flytte til udlandet.

'Nå, men så virkede jo at bede hende om at skride ad H til,' afslutter Linse, som i bogen kalder den tidligere veninde for 'en kæmpenar' og skriver, at kvinden endte med 'at få rigtig ondt i tyndtarmen'. Samtidig gør hun det klart, at hun fortjente 'en straf' for at have sladret.

Didde Skjelmose går også til kvinden, som hun beskriver som en 'tilflytternar' med 'flagrende pædagogpatter'.

Efter flere dages tavshed har Nent Group Entertainment nu endelig valgt at svare på Ekstra Bladets spørgsmål.

Det har Ekstra Bladet spurgt Nent Group Entertainment om

  • Hvad synes I som Linses arbejdsgiver om det omstridte kapitel i bogen, hvor Linse nedgør sit offer og hverken viser tegn på anger eller fortrydelse?
     
  • Hvilken signalværdi synes I, at det sender til de mange fans af Linse og hendes programmer, når Linse på den måde signalerer, at det er i orden at bruge rå vold, hvis man føler sig trådt på?
     
  • Får sagen konsekvenser for hendes videre samarbejde/fremtid hos Nent Group? Kan hun stadig optræde i jeres programmer?

Ingen konsekvenser
I en mail til Ekstra Bladet gør Kenneth Kristensen, der er programdirektør hos Nent Group Entertainment, det klart, at sagen ikke får konsekvenser for deres videre samarbejde med Linse.

'Vi har altid kendt til Linses fortid samt hendes afsoning af en række domme og hendes efterfølgende personlige rejse til at blive den Linse, hun er i dag', skriver han og fortsætter:

'I forbindelse med den debat, som Linse og Dittes nye bog har vakt, har vi haft en snak med Linse, og vi oplever, at det ikke har været Linses hensigt at hverken håne eller tale ned til offeret. Det kommer ikke til at få konsekvenser for vores samarbejde'.

Linse og Diddes bog har i den grad vakt opsigt. Foto: Janus Nielsen/Politikens Forlag
Linse og Diddes bog har i den grad vakt opsigt. Foto: Janus Nielsen/Politikens Forlag
 

Linse kan således fortsætte ufortrødent med sine programmer hos Nent.

Klapper helt i

Ekstra Bladet har foreholdt Michael Holbek hans ansvar som forfatter og hørt, om han har taget kontakt til offeret og gjort sig tanker om, hvordan hun oplever det her. Han har ingen kommentarer.

Ekstra Bladet ville gerne have talt med Linse Kessler om udlægningen af offeret i bogen, men det har hun ingen interesse i.

'Jeg ønsker ikke at blive kontaktet af jeres lorteblad længere. Venligst slet mit nummer, og skriv så en masse bræk og usandheder, som I plejer,' lyder det i en sms fra Linse til Ekstra Bladet.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at indhente en kommentar fra offeret.

Annonce:

Ekstra Bladet har gentagne gange forsøgt at få et telefonisk eller fysisk interview med programdirektøren, men det har han ikke ønsket.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:
danmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste hus
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: