Twerk Queen dropper skraberen: - Det er så tabubelagt!

Louise Kjølsen fejrer Movember på en ganske særlig måde

Louise Kjølsen vil ikke barbere sig under armene resten af måneden. Her ses hun et par dage inde i forsøget. Foto: Privat
Louise Kjølsen vil ikke barbere sig under armene resten af måneden. Her ses hun et par dage inde i forsøget. Foto: Privat
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Hvert år i november lader mange mænd skægget stå for derved at sætte fokus på mænds helbred.

Mange indleder derfor måneden med et glatbarberet ansigt og lader så barbermaskinen samle støv de næste 30 dage.

Aktivist, feminist og forfatter Louise Kjølsen, der måske er bedst kendt som 'Twerk Queen', vil gerne være med i år, men har trods gentagne forsøg ikke haft held til at gro sit eget overskæg, konstaterer hun med glimt i øjet.

I stedet har hun nu besluttet at undlade at barbere sig under armene resten af måneden. Og det er der flere grunde til, forklarer hun på sin blog.

Griner ad Twerk Queens røv: - Jeg HAR trusser på!

'Jeg vil i hele november måned ikke barbere mig under armene, og forhåbentligt kunne producere et mere imponerende hårbidrag til sagen her, end hvad min overlæbe har kunnet præstere', skriver hun.

'En af grundene til, at det er nødvendigt at lave en kampagne for at sætte fokus på mænds sundhed, er at 'mænd' i en normativ og patriarkalsk forståelse ikke må være 'svage' eller 'følsomme' og derfor går mindre op i deres egen sundhed, end kvinder f.eks. gør', tilføjer hun.

Twerk-dronningen fortæller: Sådan scorede jeg rapper

Ud over et ønske om at støtte mænd har Kjølsen også et andet motiv. Hun vil nemlig gerne undgå at føle sig presset til fjerne sine hår under armene.

- Hvis man kan lave lidt kropshårsaktivisme samtidig, ville det jo være at slå to fluer med ét smæk, forklarer hun til Ekstra Bladet.

Kender man lidt til 'Twerk Queen', vil man vide, at hun ikke hører til blandt de mest tilbageholdende. Men faktisk er det grænseoverskridende for hende at gro sine hår ud.

- Jeg begyndte at barbere mig under armene, før jeg fik hår. Det er så tabubelagt og så forkert, siger hun om den opfattelse, der nok hersker blandt mange danskere - uanset køn.

Louise Kjølsen på den røde løber til Ekstra Bladets debatarrangement #metoo til #weedo. Foto: Tariq Mikkel Khan
Louise Kjølsen på den røde løber til Ekstra Bladets debatarrangement #metoo til #weedo. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Hun peger på, at selv i reklamer for hårfjerning, vises der ikke billeder af egentlige hår, men barberer glatte ben eller armhuler.

Da hun blev opmærksom på, at hun følte sig presset til at barbere sig under armene, fik hun lyst til at udfordre den automatreaktion.

- Det er altid lidt interessant, hvis der er noget, vi føler, vi skal gøre, forklarer hun.

- Jeg ønsker, at alt, hvad vi gør ved vores kroppe - om det er at tage makeup på, hårfjerning eller træning - bliver et valg i stedet for tvang, understreger hun.

Om den kommende dusk får lov at blive, eller om den ryger ved månedens udgang, ved hun ikke endnu.

Den 30-årige Kjølsen, der er uddannet psykolog, har dog allerede et noget mere afslappet forhold til hår på kroppen end mange andre. Hun kan sagtens lade både hår på benene og i bikinilinjen stå, uden det rører hende synderligt.

'Twerk Queen' - før hun droppede skraberen. Foto: Jonas Olufson
'Twerk Queen' - før hun droppede skraberen. Foto: Jonas Olufson
 

Girl Squad går i opløsning: - Jeg har brug for at komme videre

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale