Tynd model skaber vild debat

Magasinet Cover bruger tynd model i nyt nummer

De unge piger vil på ingen måde ligne tynd model. Billede af opslaget i Cover. (Orginalfoto af Philip Messmann)
Følg Danske kendte

Den 178 cm høje model, der bruger størrelse 34 og som er afbilledet i magasinet Cover har vakt vild debat på Facebook og Twitter, efter at billedet fra februar-nummeret blev rundsendt på de sociale medier onsdag aften.

I en billedserie, der hedder 'Gym Class Heroes' optræder den unge, danske model blandt andet i en strikkjole, hvor hendes kraveben er synlige, og det er faldet mange for brystet.

Billedet af modellen har fået sit eget navn på Twitter og går nu under #covergate.

Her er et udpluk af kommentarerne på Covers egen Facebookside:

'Hvilket signal er det, Cover ønsker at sende ved at anvende sådanne modelbilleder af en tydeligvis meget syg pige? Det er usmageligt, det er rystende og ganske uhørt, at I VÆLGER at understøtte en anoreksipige ved at anvende hende som model. Det er ren næring for anoreksien og er den psykiske lidelse med den højeste dødelighed. Den understøtter i.... I hvilken sags tjeneste? Føj for pokker, hvor ER det etisk fuldstændig forkasteligt! Modelbranchen trænger i den grad til et grundigt eftersyn!', skriver Trine Oxvig på Facebook.

Og Betina Fabricius Olsen skriver:

'Jeg ryster i min grundvold..hvordan p..... Kan i finde på at bruge /misbruge så syg en pige..og samtidig signalere til de unge at det er mode og det de bør tilstræbe....er i klar over hvor alvorlig og invaliderende anoreksie er..ikke kun for den syge men også for familien og den tætte vennekreds..'

En trist dag
Forlægger Malene Malling skriver torsdag middag på magsinets hjemmeside:

I dag er en trist dag for mig. På Cover har vi igennem årene trykt i titusindvis af billeder, men de billeder af en alt for tynd model i Cover 103 skulle ikke være trykt. Jeg har ikke levet op til mit ansvar som forlægger, kvinde og mor og det er jeg oprigtig meget ked af.

På Cover har vi i alle årene arbejdet på at vise et udvidet skønhedsideal. Vise at man kan være smuk i forskellige aldre og forskellige størrelser. Vi har altid tilstræbt at arbejdet med sunde piger. For bare to måneder siden havde vi plus-size modellen Asley Graham på forsiden af Cover, så det er bestemt et emne vi har fokus på.

Jeg har selv døtre, og vi har ingen vægt derhjemme. Netop fordi jeg går op i, at de skal være sunde på alle måder. Så ingen må tro, at det her er en sag jeg tager let – og det kommer heller ikke til at gentage sig.

Undskyld.

Malene Malling

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra Malene Malling eller Covers chefredaktør, Sara Sievers.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.