Udstilling udsat for frækt tyveri: Egon Olsens geniale plan stjålet

En udstilling om Olsen Banden har været udsat for tyveri ved højlys dag

En spritny udstilling om Olsen Banden har været udsat for et tyveri. Foto: Rolf Konow
En spritny udstilling om Olsen Banden har været udsat for et tyveri. Foto: Rolf Konow

En kvindelig tyv var lørdag på spil på Nordisk Films udstilling om den folkekære tyvebande Olsen Banden, og det er ikke hvad som helst, hun har fået fingrene i.

Hun tog nemlig et smut ind i Yvonnes stue, og her kunne hun ikke holde fingrene væk fra en helt særlig ting.

Det lykkedes hende nemlig at stjæle den pakke, som Egon Olsen altid har under armen, når han forlader fængslet i de folkekære film. Pakken indeholder altid den geniale plan for tyvebandens næste store kup.

Uden en trevl: Så flotte var fortidens nøgenmodeller

På udstillingens videoovervågning kan man se, hvordan en kvindelig gæst lørdag omkring klokken 12 kigger sig grundigt omkring på udstillingen for at sikre sig, at ingen ser hende.

Den kvindelige tyv slap ud fra udstillingen med Egon Olsens geniale plan. Foto: Arkivfoto
Den kvindelige tyv slap ud fra udstillingen med Egon Olsens geniale plan. Foto: Arkivfoto

Da kvinden er overbevist om, at hun er alene, snupper hun en udstillet pakke og gemmer den under sin jakke, hvorefter hun forlader stedet i løb.

Tyveriet chokerer Nicklas Smedegaard Pedersen, der er medansvarlig og rundviser på udstillingen.

- Det er jo et kup i ægte Olsen Banden stil. Den pakke, der er blevet stjålet, er en genstand, der er med i stort set alle Olsen Banden film. Det er den her brune pakke, som Egon Olsen har med ud fra fængslet, når filmene begynder. På den måde har den en meget symbolsk betydning, fordi det er den pakke, han har med, når han fremlægger sine kup-planer, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Det er jo en ting, som folk kan huske, og vi mangler den virkelig i udstillingen til at fortælle helheden af historien om Olsen Banden og hele det her univers. Planen er en vigtig del, så det er ikke særlig sjovt, at den er blevet stjålet, siger Nicklas Smedegaard Pedersen.

Danmarks nye playboy roder med damer og guld

Var ved at fange hende
Da Nicklas Smedegaard Pedersen og hans kollegaer blev opmærksomme på, at pakken manglede fra udstillingen, blev der sat en større eftersøgning i gang for at finde den.

Det gik dog hurtigt op for personalet, at pakken var blevet stjålet, da de tjekkede overvågningskameraerne, og derfor satte de en jagt i gang for at finde tyven, men desværre uden held.

- Vi undersøgte først, om pakken var blevet flyttet til en anden kulisse eller gemt et eller andet sted, så vi ringede rundt til de forskellige afdelinger for at høre, om den havde forputtet sig et sted. Og så ser vi på overvågningsbillederne og kan konstatere, at en kvinde har stjålet pakken for bare fem minutter siden, fortæller han.

Derfor blev der sendt vagter efter hende.

Nu kan du få ' grisen' fra Olsen-banden hjem i garagen

- Vi sender medarbejdere og vagter i løb ud efter hende for at se, om hun stadig er på matriklen. Men hun var desværre over alle bjerge. Så man kan sige, at det var timet og tilrettelagt.

Nordisk Film har nu anmeldt tyveriet til politiet, der er i gang med at efterforske sagen nærmere, og ifølge Nicklas Smedegaard Pedersen har de et klart signalement af kvinden.

- Kvinden var i rigtig Olsen Banden ånd småfed og almindelig. Hun var i 60'erne og havde en kort dunjakke med pelskrave på og pagehår og briller. Det er en, vi kan genkende, hvis vi ser hende igen, siger han og fortsætter:

- Måske har det været en kvinde, der er stor Olsen Banden fan og ville have pakken med hjem som souvenir, eller som selv mangler en plan i sit liv. Skulle hun komme igen, vil vi i hver fald meget gerne tale med hende, siger Nicklas Smedegaard Pedersen med et stort grin.

Bedre sikkerhed
Tyveriet har fået personalet på udstillingen til at indføre nye sikkerhedsforanstaltninger for at undgå, at en lignende episode sker igen.

- Der vil komme større sikkerhed. Vi vil for eksempel indstille flere kameraer og større tilsyn blandt vagter og blandt rundviserne. Især de ting, der ikke er bag montrer, men ligger frit fremme, vil komme under skærpet opsyn, siger Nicklas Smedegaard Pedersen, der håber og tror på, at pakken nok skal vende hjem til udstillingen igen.

Har du oplysninger i sagen, kan Københavns Politi kontaktes på 114.