Uffe Holm: Derfor deler jeg billeder og videoer af min datter

Det handler om at sprede glæde, forklarer komikeren, der deler populære videoer af sin datter med sine tusindvis af følgere på Instagram

- Man skal ikke lægge så meget i det. Hvis der kommer tre teenagepiger og spørger, om de må tage et billede med Holly, og det kan redde deres dag, så gør jeg det, siger Uffe Holm. Foto: Stine Tidsvilde
- Man skal ikke lægge så meget i det. Hvis der kommer tre teenagepiger og spørger, om de må tage et billede med Holly, og det kan redde deres dag, så gør jeg det, siger Uffe Holm. Foto: Stine Tidsvilde

Uffe Holms datter er godt på vej mod at blive en kendis som sin far.

Komikeren deler humoristiske videoer, der bliver afspillet tusindvis gange, af sin datter på Instagram.

De sjove indslag hitter og den seneste video, hvor tre-årige Holly danser til sommerhittet 'Despacito', er blevet afspillet 276.000 gange.

Kombardo!? Sut mig mand! - Uffe Holm sviner Molslinjen

Men når forældre deler billeder af deres børn på sociale medier, deles vandene, og mange mener, at det er forkert, fordi børnene ikke har samme forudsætninger som en voksen til at sige fra.

Jeg er en familiefar
Uffe Holm mener ikke, at der er noget odiøst i hans digitale adfærd.

- Jeg er en helt almindelig mand, der har et lidt mærkeligt job, hvor jeg er kendt, men jeg er en familiefar og har nogle dejlige børn, som jeg deler billeder af, siger han og fortsætter:

- Der er ikke mere i det, end at mine børn laver nogle sjove ting, som jeg gerne vil vise mine venner. Så har jeg bare lidt flere venner på Instagram end så mange andre.

Misbrugscenter slår alarm: Kendte lokker unge i fordærv

Flere seere end DR 2
Uffe Holm er udmærket klar over gennemslagskraften af sin Instagram-profil, der har omkring 200.000 følgere.

Han fortæller, at han flere gange har fået henvendelser fra medierne, der gerne vil spørge til, hvilke tanker han gør sig, når han deler videoer af Holly.

- Det er noget, som mange gerne vil tale om, for det er så nyt, og det slår så mange rekorder. Der er flere, der ser man datter, end dem, der ser DR 2.

Han har også et bud på, hvorfor Holly er blevet så populær på Instagram.

Kongerne af komik: Så meget tjener Anden, Øgendahl, Casper C. og de andre

- Jeg tror faktisk, at det er blevet så stort, fordi det er på Instagram. Der er forskellen fra Facebook, at folk på Instagram ikke skriver så grimt, og så er der ikke klippet i det. Der er ikke noget filter. Når jeg engang imellem kan se, at min datter har spilopper i øjnene, optager jeg det og lægger det ud.

- Det er en lille pige, der hygger sig, og jeg kan så på kommentarerne, at folk skriver: Saved my day. Det giver folk et smil på læben. I den her verden, vi lever i, tror jeg, at de øjeblikke er rent lykke, uddyber han.

Skal ikke lægge meget i det
Uffe Holm forklarer, at han har aftalt retningslinjer med sin kone, og at han spørger sin datter om lov, inden han deler filmklip og billeder af hende.

Stolt Uffe Holm: Så meget har vi samlet ind til Zandra

- Nogle gange siger hun nej, og nogle gange svarer hun ikke. Hun er skide ligeglad. Vi bliver stoppet hver dag af folk, der vil have taget et billede med hende, og nogle gange vil hun have mig med, fordi hun ikke kan lide at stå alene på billedet, og så gør jeg det.

- Man skal ikke lægge så meget i det. Hvis der kommer tre teenagepiger og spørger, om de må tage et billede med Holly, og det kan redde deres dag, så gør jeg det.

- Så det handler om at sprede glæde?

- Ja, det synes jeg, at det handler meget om, men ikke sagt, at det er derfor, vi gør det. Jeg kan mærke, at det er det, folk godt kan lide.

- Hvordan startede det?

- Det startede for seks år siden, hvor jeg lokkede min søn i en kjole på Facebook. Så fik jeg en datter. Der er ikke nogle store tanker bag det.

Uffe holm er nomineret til Guldtuben 2017 i kategorien Årets bedste Instagram i forbindelse med videoerne og billederne af Holly.

Her er de nominerede til Guldtuben 2017 - Hvem skal vinde?