Uhelbredelig syg af kræft: Sådan har Ritt det i dag

Den pensionerede politiker har fået lægernes svar, der fastslår, at kræften ikke har spredt sig

Det dramatiske er efter skanningen, fastslår Ritt Bjerregaard. Foto: Jakob Jørgensen
Det dramatiske er efter skanningen, fastslår Ritt Bjerregaard. Foto: Jakob Jørgensen

76-årige Ritt Bjerregaard åndede lettet op onsdag, hvor resultaterne fra hendes seneste skanning gjorde det klart, at kræften ikke har spredt sig.

Det skriver hun på sin Facebook-profil.

'SUPER DAG: Min skanning forleden viste ingen forandring, så nu har jeg et halvt år uden behandling', skriver hun og fortsætter:

'Det bliver godt for mit skrivearbejde med erindringerne!'

I en ny bog fortæller Ritt Bjerregaard åbent om sin uhelbredelige kræftsygdom. Foto: Stine Tisvilde Samfund Ritt Bjerregaard uhelbredelig syg af kræft: - Jeg lever et halvt år ad gangen

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en mundtlig kommentar fra den pensionerede politiker.

Kræft spredte sig
Bjerregaard fortalte en del om sygdommen i sin bog 'Valgt', der udkom sommeren 2017.

Her lod hun forstå, at hun er uhelbredeligt syg af kræft og lever med metastaser i lungerne. Det er en konsekvens af den tarmkræft, hun har kæmpet med i flere år.

Ritt Bjerregaard bryder sig ikke om kongehusets nedarvede privilegier. foto: Tariq Mikkel Khan Dansk politik Ritt Bjerregaard om kongehuset: Det må gerne forsvinde

'2016 blev et hårdt år. Fyldt med angst og bekymring for at metastaserne ville brede sig', skriver Ritt Bjerregaard blandt andet om sygdommen i bogen.

I et interview med Ekstra Bladet i anledningen af bogudgivelsen uddybede hun, at hun ikke er i smerter, og at hun føler sig rask.


Uge skal overstås
Som et tillæg til sit opslag på Facebook deler Ritt Bjerregaard en video, hvor seeren følger hende inden, under og efter sin skanning.

I klippet fortæller hun, hvordan hun bliver påvirket, mens hun venter på svar fra lægerne om, hvorvidt kræften har spredt sig.

Ritt Bjerregaard mener, at den socialdemokratiske partiledelse brugte alle midler for at udstille, at Inge Fischer Møller ikke magtede opgaven som næstformand. Foto: Stine Tidsvilde Politik Ny bog: Ritt smider bombe om S-venindes selvmord

- Det dramatiske er efter skanningen. Der kan gå adskillige dage, måske en uge, før jeg får svar. Det er sådan set det svære, forklarer Ritt Bjerregaard.

- Jeg ved godt, at indtil det her er overstået, bliver der ikke skrevet erindringer. Det er mere det sociale, siger hun.