Annonce:
Annonce:

Usikker fremtid

Peter Frödin ved ikke, om Spillebranchens nye tiltag om ingen kendte mennesker i reklamer får konsekvenser for ham

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Med en lang karriere som entertainer og musiker kender du formentlig Peter Frödin, men hvis du har set tv i løbet af de seneste par år, kender du ham formentlig også i rollen som Franzi.

Hansi Hintereseer-parodien bliver brugt som reklamesøjle for 25Syv, som står bag bookmakeren Bet25 og kasinoet Rød25, men spørgsmålet er, om det snart er slut?

'Fremover vil vi undlade at bruge kendisser til at promovere vores spilprodukter. Netop brugen af kendte i reklamer er noget af det, eksperter har peget på, virker stærkt på især de unge og vil kunne påvirke spiladfærd negativt, og det lytter vi til,' sagde Morten Rønde, direktør for Spillebranchen, i en pressemeddelelse 25. maj.

Annonce:

'Vi må se, hvad der sker'
Da Ekstra Bladet søndag mødte Peter Frödin på den røde løber til børnefilmen 'Lille Allan', hvor han har skrevet bogen, som filmen er baseret på, spurgte vi ham derfor om fremtiden for Franzi.

- Det skal vi gå og tænke på hvordan og hvorledes. Hvert år har vi et møde, hvor vi spørger, om vi skal lave noget mere, og lige nu går jeg bare og skriver på forskellige ting, fordi det er skidesjovt, siger han.

- Spillebranchen, som Bet25 og Rød25 jo er en del af, har jo lavet dette tiltag med, at det skal være slut med kendte mennesker i reklamerne. Ved du, om det får konsekvenser for dig?

- Vi må se, hvad der sker. Det gør det vel, hvis det bliver vedtaget. Jeg tror, det er noget EU-agtigt noget, ikke?

- De har selv været ude med det 25. maj og sagt, at det er slut med det ...

- Okay, jeg har ikke hørt det, men nu må vi jo se.

- De er også først ved at definere, hvad en kendis er, men jeg tænker, at du er en kendis ...

- Ja. Vi ser på det, siger Peter Frödin, inden han smutter videre ind for at se filmen.

Tjener fedt

Det ligner en glimrende forretning for Peter Frödin, at han giver den gas som Franzi25.

Kigger man i regnskabet for hans firma Pettter 2 ApS, der tidligere i juni blev offentliggjort, er der godt gang i biksen.

Bruttofortjenesten lød sidste år på 1.859.436 kroner, hvilket gav ham et overskud på 1.628.790 kroner før skat.

Selskabets to ansatte, der kan være Peter Frödin og hans mand, Jon Jørgensen, der er administrerende direktør i firmaet, fik tilsammen 633.728 kroner udbetalt i løn.

Desuden blev der udbetalt et udbytte på 100.000 kroner.

Egenkapitalen voksede i regnskabsåret med knap 1,2 millioner kroner og lød ved udgangen af 2021 på 5.645.573 kroner. Hvilket Peter Frödin og manden jublede over.

'Den forløbne regnskabsperiode har givet et tilfredsstillende resultat,' står der således i ledelsesberetningen.

Annonce:

Hvad er en kendis?
Da Dansk Spil for nylig udgav en reklame med komiker og instagramkendis Rasmus Wallbridge blot en uge efter pressemeddelelsen, spurgte Ekstra Bladet direktør for Spillebranchen Morten Rønde, hvordan man egentlig definerer en kendis i deres verden.

- Det er noget af det, vi sidder og kigger på, for der er selvfølgelig nogle problemstillinger i det, som vi er nødt til at få klappet af. Men intentionen er selvfølgelig, at man ikke bruger en, der har et kendt ansigt, til at promovere et produkt og stå som rollemodel for det, sagde han dengang og understregede, at reglerne slet ikke er trådt i kraft endnu.

- Det er vores aftale, at vi skal gøre det, men man er nødt til at have respekt for, at nogle har lavet markedsføringskampagner og så videre. Det kommer så hurtigt som muligt, men vi er nødt til at få ordlyden helt på plads og give spiludbyderne mulighed for at tilpasse sig. Det er jo ligesom med lovgivning, der heller ikke bare træder i kraft fra den ene dag til den anden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: