- Utroligt at jeg kan græde så meget

Det var en følelsesmæssig hård omgang for Nikolaj Lie Kaas at spille med i filmen 'Kollision'

Hovedpersonen til gallapremiere på Avaz-brødrenes nye drama 'Kollision'. Foto: Anthon Unger
Hovedpersonen til gallapremiere på Avaz-brødrenes nye drama 'Kollision'. Foto: Anthon Unger
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Egentlig havde Nikolaj Lie Kaas rigeligt arbejde i kalenderen, da manuskriptet til filmen 'Kollision' landede i hans hænder.

Men selv om han ikke som sådan tørstede efter flere opgaver på stående fod, var der noget, der i den grad dragede ham mod projektet, som de tre Avaz-brødre, der tidligere har stået bag succesen 'Mens vi lever', gerne ville have ham med i.

I filmen spiller han ægtemanden og faren Leo, hvis familie falder fra hinanden efter en tragedie. En rolle der krævede, at skuespilleren i den grad gav los til de helt store følelser af den dybeste sorg under optagelserne.

- Jeg skulle virkelig ud i nogle følelser, men uden at forklejne skuespillet så er det et håndværk. Det er ikke løgn, det man laver, for man tror på det, mens man spiller det. Men det er ligesom en muskel, man kan træne, ligesom at være god til Sudoku, siger Nikolaj Lie Kaas.

En over nakken
Avaz-brødrene med fornavnene Mehdi, Milad og Misam kom på alles læber, da de med et skrabet budget på to millioner kroner i 2017 lokkede over 100.000 mennesker i biografen for at se deres debutfilm, 'Mens vi lever'.

Anmelderne var også begejstrede - blandt andet fordi brødrene ikke er bange for at give melodramaet en ordentlig en over nakken.

Der er deciderede sammenbrud, børn i hjerteskærende gråd med øjnene direkte rettet mod kameraet og heftige skænderier og slagsmål på lærredet, når de laver film.

- Det er de store følelser, og det kom også bag på mig, at det var så ekstremt et patosunivers. Men når man er i det, så er man nødt til at spille det fuldt ud. Det er man nødt til at respektere, når man går ind i deres univers, siger Nikolaj Lie Kaas.

- Det er også sjovest at være der, hvor der er noget på spil. Det er ligesom at være i cirkus, det er mest spændende der, hvor man ikke ved, om det går godt. Og sådan har jeg det også, når jeg går på arbejde, siger han.

Tudet som et svin
Det er, når man tør at udfordre sig selv følelsesmæssigt i en rolle, at man også kan overraske sig selv, forklarer skuespilleren.

- Jeg kan huske, at jeg undervejs i indspilningerne havde en uge, hvor jeg tænkte, at det var utroligt, at min krop kunne producere så meget vand ud af øjnene. Det gjaldt både for mig og Cecilie (Stenspil, der spiller hans kone i filmen, red.). Det var helt vanvittigt, som vi havde tudet som svin hele ugen. Jeg kunne ikke forstå, hvordan det kunne lade sig gøre rent fysisk, siger han.

Det satte sine spor hos skuespilleren, der godt kunne mærke, at rollen påvirkede ham både mentalt og fysisk undervejs.

- Jeg var så træt. Man går ind i en følelse, som man dyrker og dyrker og dyrker, og det ville man ikke normalt gøre, hvis der var noget, man var ked af. Det har man ikke behov for at gøre som menneske, siger han og fortsætter:

- Det smadrer ikke én at gøre det, men man skal nok ikke gå og sige højt, hvad man tænker til familie og venner. For det bliver rimelig sort. Det er den måde, jeg er nødt til at gøre det på for at kunne spille sådan nogle følelser, siger han.

Han har dog været hjulpet på vej af, at han selv har ret godt snor i sine følelser og ikke har et problem med at vise dem over for sin familie og sin omgangskreds.

- Jeg er i god kontakt med mine følelser. Privat er jeg den i mit forhold, der tuder mest. Helt sikkert. Min kone er meget mere rationel og god til at holde tingene ud i strakt arm, siger han.

'Kollision' kan ses i biograferne nu. Den har også Birthe Neumann, Henning Jensen, Tommy Kenter og Sebastian Jessen på rollelisten.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+