Annonce:
Annonce:

Ven gennem 40 år: Degradering er ikke fair

Peter Bastiansen besøgte Christian Kjær, lige efter dronningen pillede ridderkorset af uniformen

Christian Kjær blev udnævnt til hofjægermester i 1995 og kammerherre i 2005 efter årtiers venskab med prins Henrik. Foto: Anthon Unger
Christian Kjær blev udnævnt til hofjægermester i 1995 og kammerherre i 2005 efter årtiers venskab med prins Henrik. Foto: Anthon Unger
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Det gjorde ondt helt ind i sjælen på Christian Kjær, da dronningen i sidste uge flåede ridderkorset af brystet på rigmanden og fratog ham titlerne.

Det fortæller den tidligere professionelle tennisspiller Peter Bastiansen, tæt ven med Kjær gennem næsten et halvt århundrede.

Kongehuset ydmyger Kjær: Fratager titler og ridderkors

Bastiansen besøgte Kjær i hans hjem Sandbjerggård i Hørsholm i fredags, efter Ekstra Bladet bragte historien om degraderingen.

Den tidligere tennisspiller Peter Bastiansen arbejder i dag som økonom og har været venner med Christian Kjær i 40 år. Foto: Ritzau Scanpix/Jesper Sunesen
Den tidligere tennisspiller Peter Bastiansen arbejder i dag som økonom og har været venner med Christian Kjær i 40 år. Foto: Ritzau Scanpix/Jesper Sunesen

Christian Kjær ringede selv til den tidligere tennisspiller og bad om en skulder at græde ved.

- Stemningen var trykket og dårlig. Han var rigtig ked af det og skuffet. Det er ikke sjovt at modtage noget og så sende det tilbage igen, siger Bastiansen.

Margrethe førte selv kniven: Derfor røg hans ridderkors

Annonce:

Han mener ikke, at dronningens fratagelse er berettiget, og han tror heller ikke, at det var sket, hvis prins Henrik stadig var i live.

- Det, synes jeg, er mærkeligt. I min verden er det en mindre ting, men han er dømt, og det er der så nogle konsekvenser ved.

Frygter for ham
I går delte Christian Kjærs hustru, lægen Susan Astani-Kjær, et følelsesladet skriv på Facebook, hvor hun udtalte, at Kjær er så ked af det, at hun frygter for hans helbred.

Peter Bastiansen tror dog ikke, at degraderingen får konsekvenser for rigmandens ve og vel.

Sagen kort: Ramte official

Sagen, der har fået kongehuset til at degradere Christian Kjær efter de mange årtiers venskab, udspillede sig sommeren 2018.

Christian Kjær trillede en lørdag morgen mod bageren i konens blå Tesla for at købe rundstykker og kanelsnegle til sig selv og familien.

På vej mod bageren passerede han skilte, der forbød kørsel i bil ved T-krydset længere fremme, fordi områdets lokale cykelløb blev afholdt denne dag.

Ved krydset nærmede Christian Kjær sig to trafikofficials, der med bemyndigelse fra politiet råbte og brugte fagter for at få ham til at bakke, inden han kørte ind på løbsruten.

I retten fandt man det bevist, at Christian Kjær ved mødet overfusede de to trafikofficials og ramte en af dem med Teslaen med lav fart.

Christian Kjær i marts blev dømt i byretten for i sin bil at have ramt en trafikofficial med lav fart i Hørsholm nær sit hjem.

Retten i Lyngby straffede den nu tidligere kammerherre med en betinget fængselsdom på 30 dage, ligesom retten fratog ham kørekortet i et år og tildelte en bøde på 10.000 kroner.

Christian Kjær erklærede sig uskyldig og anklagede samtidig den ene trafikofficial for at have slået ham, men ankede dog ikke sagen.

- Jeg tror ikke helt, at det er det her, der skal ødelægge hans helbred.

- Han har tabt sig de sidste år og har en sundere livsstil. Jeg er ikke bekymret. Under omstændighederne holder han sig meget godt, vurderer Peter Bastiansen.

Christian Kjær blev prins Henriks indgang i den danske overklasse, i årene efter han kom til Danmark. Foto: Mogens Flindt
Christian Kjær blev prins Henriks indgang i den danske overklasse, i årene efter han kom til Danmark. Foto: Mogens Flindt

Christian Kjær og Peter Bastiansens venskab stikker dybt, efter Christian Kjær hjalp Peter Bastiansen i de tidlige år i hans tenniskarriere.

Annonce:

Siden har Peter Bastiansen besøgt Christian Kjær regelmæssigt - somme tider ugentligt.

Kammerherre Kjær: Det betyder min titel

- Vi er rigtig gode venner, og det har vi været, siden jeg var 17-18 år, hvor han hjalp mig, da jeg spillede tennis.

- Han har været en støtte, og hjulpet mig med mange ting, og så har det holdt ved lige siden. Vi taler om næsten 40 år.

Fængselsdom
Den 76-årige tidligere bestyrelsesformand i FLSmidth blev i 2003 udnævnt hofjægermester og i 2005 kammerherre efter et årtier langt venskab med prins Henrik.

Degraderingen er en direkte konsekvens af, at byretten tidligere på året idømte ham en betinget fængselsdom på 30 dage, fratagelse af kørekortet i et år og en bøde på 10.000 kroner.

Christian Kjær dømt

Christian Kjær blev dømt for overtrædelse af straffeloven ved med lav fart at påkøre en trafikofficial med bemyndigelse fra politiet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: