Ven: Skuddræbt betjent frygtede hævn

Jesper Jul var bange for, at nogen ville møde op ved hans hjem

Jesper Jul blev bare 43 år. Foto: Privatfoto
Jesper Jul blev bare 43 år. Foto: Privatfoto

Det er ikke et ufarligt job et være politibetjent i Danmark. Det har denne uges tragedie med tydelighed vist.

Den 43-årige hundefører, der tirsdag blev skud i hovedet foran Politigården i Albertslund, talte åbent med sine venner om den angst, der for mange betjente er forbundet med jobbet som politimand.

- Det er så tragisk, at han ikke er her mere. Jeg forstår det slet ikke, siger Ronni Garner om politimanden, der kun blev 43 år. Foto: Anthon Unger Danske kendte Dansk sanger om afdød betjent: - Han var virkelig en sød fyr

- Det er kun et par uger siden, at Jesper og jeg talte om, at han frygtede hævn, fortæller Ronni Garner, der var kammerat med den skuddræbte betjent.

- Han sagde, at han var bange for, at folk, han havde anholdt, ville opsøge ham på hans adresse. Han var simpelthen nervøs for at blive overfaldet ved sit hjem, siger sangeren Ronni Garner til Ekstra Bladet.

Det er langt fra første gang, at de to talte om trusler og frygt.

- Jeg ved, at Jesper har fået konkrete trusler. Det tror jeg, at de fleste betjente prøver. Men så vidt jeg ved, er der aldrig nogen, der rent faktisk er troppet op foran hans hjem og har truet ham der, siger Garner, der primært kendte den dræbte betjent gennem sin søster, der for år tilbage var kæreste med politimanden.

Ud over en knust familie efterlader den 43-årige betjent masser af dybt berørte kollegaer. Foto: Jens Dresling Danske kendte Dræbt betjent havde lige friet til kæresten

Både Ronni Garner og hans søster har bevaret venskabet med Jesper Jul, der også underviste sangeren i selvforsvar for adskillige år siden.

- Jeg har arbejdet som sikkerhedsvagt, og det var i den forbindelse, at han underviste mig. Jesper var en stærk fyr, der kunne både karate og thaiboksning. Alligevel var han oprigtigt nervøs for at, nogen ville opsøge ham. For selvom han var politimand af hele sit hjerte, så kunne han godt lægge det, når han havde fri. Så ville han egentlig bare helst være privat, siger Ronni Garner.

Der er intet der tyder på, at den 26-årige gerningsmand specifikt gik efter den 43-årige hundefører, der efterlader en kæreste og to børn.

Torsdag blev der holdt mindehøjtidelighed for Jesper Jul i Albertslund