Vennernes rørende farvel til døende betjent

Tirsdag morgen blev Jesper Jul skud ned foran sin arbejdsplads. Senere på dagen var hans venner samlet for at sige farvel til ham

Jesper Vollmer og hans venner stod hånd i hånd rundt om Jesper Juls seng på Riget. Foto: All Over Press/Pivatfoto
Jesper Vollmer og hans venner stod hånd i hånd rundt om Jesper Juls seng på Riget. Foto: All Over Press/Pivatfoto

Det var ikke kun den 43-årige hundeførers familie, der var samlet på Rigshospitalet tirsdag og onsdag. Også den nu afdøde betjents nærmeste venner var på sygehuset for at sige farvel til ham, da lægerne godt vidste, at der ikke var mere at gøre for Jesper Jul.

- Jeg går rundt i sådan en boble. Det er som om verden går videre, men jeg er helt gået i stå. Jeg er tilskuer til det hele, siger Jesper Vollmer, der er knust over tabet af sin bedste ven. Foto: Foto: Klaus Bo Christensen Danske kendte Jesper Vollmer om skuddræbt kammerat: - Han sluttede på toppen

Det fortæller Jesper Vollmer, der har kendte den skuddræbte politimand, siden han var 12 år.

- Selvfølgelig havde familien førsteprioritet, men hans forældre har jo været som en ekstra mor og far for mig, så vi kender hinanden meget godt, siger Jesper Vollmer.

Da familien havde fået tid sammen med Jesper Jul, var det vennernes tur.

- Vi stod rundt om hans seng på Riget med hinanden i hånden. Vi sagde de ting, der skulle siges. Det var meget fint, siger Annette Heick mand.

Danske kendte Annette Heick ødelagt af sorg: - Han var min mands bedste ven

Han er tynget af sorg over at have mistet sin bedste ven. Men had mod den 26-årige sigtede findes ikke i Jesper Vollmer.

- Mange har reageret voldsomt mod politiet og stillet spørgsmål ved, om de gjorde nok. Var det i orden at sige, 'vi kigger på det i morgen' eller skulle de have rykket ud noget hurtigere. Men jeg tror på, at de har foretaget en professionel vurdering. Der har været en procedure, og den har de fulgt, siger han.

At det var Vollmers ven, der skulle rammes af skuddet, var en tilfældighed.

- Det var en uniform, der skulle ned. Ikke Jesper. Jeg er selvfølgelig ked af, at det lige var ham, men jeg glad for, at den formodede gerningsmand blev fanget med det samme. Jeg er sikker på, at han nok skal få sin straf. Så jeg føler ingen trang til at få hævn.

- Så du er slet ikke bitter?

- Jo…det er jeg nok… Mest fordi det bare er så meningsløst, siger Jesper Vollmer.

Annette Heich og hendes mand Jesper Vollmer er dybt taknemmelige overfor de sygeplejersker, der hjalp Jesper Vollmer i forbindelse med, at han brækkede sin nakke under en ferie i Thailand. (Foto: Klaus Bo Christensen) Danske kendte Annette Heick og manden hylder sygeplejersker