Vil ikke tale med Ekstra Bladet

Tirsdag gav Dyrby sit første interview siden hele sagen om MeToo-dokumentaren startede, men selvom han i interviewet fortæller, at han vil give flere interviews, vil han tirsdag ikke tale med Ekstra Bladet

Michael Dyrby stillede tirsdag op til interview i den koncern, han selv er en del af, men han vil ikke at tale med Ekstra Bladet.
Følg Danske kendte

I et langt interview, hvor han trods adskillige spørgsmål egentlig ikke siger ret meget konkret, taler Michael Dyrby for første gang om sin tid på TV 2, som er blevet et emne på grund af dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen'.

Interviewet blev givet til Berlingske, som er en del af samme koncern som B.T., og et sted i det mere end 20.000 tegn lange interview bliver Michael Dyrby spurgt, om han vil stille op til interviews andre steder.

Det svarer han klart 'ja' til.

Men da Ekstra Bladet tirsdag aften ringer på dørklokken hos Michael Dyrby, er beskeden en anden. Det er Michael Dyrbys hustru, der åbner døren, og her er beskeden, at det 'ikke bliver i aften'.

Det var heller ikke muligt at få svar på, hvornår vi så kan få et interview med Michael Dyrby, men der blev sagt, at vi kunne prøve igen i morgen, onsdag.

Heller ikke TV 2 kunne få et interview med Dyrby, som blot svarede 'nej tak' på deres henvendelse, hvorefter han blev spurgt, hvordan det hænger sammen med, at han siger, han vil stille op til interviews.

- Hænger fint sammen: Jeg bestemmer selv, hvem jeg taler med, skriver han ifølge mediet i en sms.

Tilsyneladende var det dog muligt for ham at stille op til et interview med sit eget medie, B.T., som blev udgivet tirsdag aften.

På arbejde onsdag
Michael Dyrby er blevet fredet på posten som chefredaktør af sin egen chef, nemlig koncernchef Anders Krab-Johansen, der også er chef for Berlingske, som bragte interviewet.

Allerede onsdag er han da også tilbage på pinden hos B.T., fortæller han.

Siden dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen' udkom mandag 29. november har debatten raset over kulturen på TV 2 i den periode, Michael Dyrby var chef på kanalen.

Siden har Michael Dyrby ikke stillet op til noget interview, og ikke engang hans eget medie, B.T., kunne få et svar fra ham. Det mødte også kritik internt:

- Vi bliver jo lidt til grin i øjeblikket - med rette, synes jeg - når vi ikke kan få de svar fra vores egen chef. Ret skal være ret, vi har fået et svar på nogle spørgsmål, men det er måske også svar på dem, der er lettest og mest belejlige at svare på, sagde Jonas Kuld Rathje i podcasten 'Det vi taler om'.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.