Vild med dans er ny vin på gamle flasker

Og danskerne elsker det, viser spillet hos bookmakerne

Vild med dans er ny vin på gamle flasker

Hvis bookmakerne får ret, er dette det nye vinderpar. Men der er lang vej endnu. (Video: Camilia Soltani)

Når ’Vild med dans’ i aften blænder op for den nye sæson vil det som vanligt ikke kræve en stor guide at kunne følge med. Og det er præcist sådan, danskerne ønsker det, hvis man skal lægge den store interesse hos bookmakerne til grund for vurderingen. Og sædvanligvis har første program da også over en mill. seere.

Sara Maria Franch-Mærkedal, som sidste år vandt 'Vild med dans' sammen med Silas Holst er blevet vært på programmet 'Trin for trin'. Foto: Mogens Flindt
Sara Maria Franch-Mærkedal, som sidste år vandt 'Vild med dans' sammen med Silas Holst er blevet vært på programmet 'Trin for trin'. Foto: Mogens Flindt
 

Enkelte vil sikkert undre sig over, et lidenskabeligt spil på de tolv par i TV2’s danseshow, men selv om ingen til dato har set en eneste af de kendte nydansere svinge sig på gulvet, så har spillefuglene allerede en mening om vinderchancerne, så alt er som det plejer.

Tager tit fejl
I år kan bookmakerne på den baggrund udlede, at skuespilleren Stephania Potalivo og Morten Kjeldgaard er de sikre vindere. Søs Egelind må sammen med Mads Vad nøjes med en tredjeplads, mens Thomas Evers Poulsen og Ena Spottag, som danskerne bedst kender fra ’Badehotellet’ ligger som nummer sjok.

Mere end én gang har spillefuglene taget grundigt fejl, og Thomas Evers Poulsen har også mere end én gang bevist, at han kan ’piske en dark horse helt frem i førerfeltet’.

Fredagens show begynder som man gjorde ’i gamle dage’ - nemlig med at alle nydansere er på gulvet med henholdsvis vals og cha-cha-cha og får point på åbningsaftenen. Men ingen ryger ud, så der indledes fortsat blødt.

Det eneste rigtigt nye i denne sæson er sangerinden i The Antonelli Orchestra. Kapelmesteren har erstattet Nellie Ettison med Stine Hjelm Jacobsen, der skal synge sammen med veteranerne, Daniel og Mark Linn.

Sidste års vinder
Og onsdag - som optakt til andet program - kommer næste nye ansigt for alvor på banen:

Sidste års vinder af ’Vild med dans’-trofæet, den tidligere TV2-vejr-pige Sara Maria Franch-Mærkedal og partner til Silas Holst har fået nyt job som vært på ’Trin for trin’.

Her skal hun følge med ’bag kameraet’ - hvilket selvfølgelig er noget vrøvl, for selv om det foregår i træningslokalerne og i privaten , er danserne i aller højeste grad foran kameraet, og de følges i tykt og tyndt af 2014-vinderen.

Sara Maria Franch-Mærkedal ved bedre end nogen, hvor ondt man kan få, når der trænes igennem. Og hun har også stadig i frisk erindring, hvor drilske variationer og trin kan være, når der hver uge er så meget nyt at holde styr på.

 

 

Dette er ifølge spillefuglene de sikre vindere: Stephania Potalivo og Morten Kjeldgaard . Foto: Mogens Flindt

Sara Maria Franch-Mærkedal skal sikre, at tv-seerne holdes orienteret om stort og småt blandt nydanserne. Foto: Mogens Flindt