Vild succes i Kina: Jims tøj solgt for 61 millioner kroner

Den danske designer Jim Lyngvild har solgt sin kollektion for et astronomisk beløb

Vild succes i Kina: Jims tøj solgt for 61 millioner kroner

Tidligere på sommeren blev Jim Lyngvild hængt ud for ikke at vide lige så meget om Kina, som han gav udtryk for. Det skal vi ikke afgøre, men sikkert er det, at modedesigneren formår at tjene penge i det store land mod øst.

Jim Lyngvild landede i sidste uge efter en tur til Kina, men mentalt er han stadig oppe at flyve.

Den danske modemand har været med i et af Kinas mest populære tv-programmer, hvor designere kæmper mod hinanden i at kreere modetøj.

Selv om han ikke vandt konkurrencen, har Jim Lyngvild al mulig grund til at flashe tandpastasmilet. Den kollektion, han designede, er nemlig blevet solgt for et beløb svarende til godt 61 millioner kroner.

Lyngvilds score-guide: Gi' Linse en omgang på køkkenbordet!

- Det foregår sådan, at der er syv indkøbere, som byder på kollektionen, som så bliver sat i produktion og solgt på nettet samtidig med, at programmet kører på tv. Så kan seerne købe det, de ser på skærmen, forklarer Jim Lyngvild om programmet, der har op til 200 millioner seere.

Jim Lyngvild sammen med sin 'muse', en af Kinas mest populære modeller, He Sui, i en af hans kreationer. Foto: Privat
Jim Lyngvild sammen med sin 'muse', en af Kinas mest populære modeller, He Sui, i en af hans kreationer. Foto: Privat

Han solgte rettighederne til sit design til et kinesisk website, men ikke én krone af det astronomiske beløb lander i hans egen lomme. Det hele går nemlig ubeskåret til en organisation, der hjælper udsatte børn i Kina.

- De tilbød mig en procentdel af, hvad der bliver solgt, og det kan være rigtig mange penge. Men jeg ville hellere have, at de skulle gå til syge børn. Så tjener jeg mine egne penge selv. Så ved jeg også, at der sidder nogle engle et sted og sender god karma, siger Jim Lyngvild.

Hans kinesiske eventyr er langt fra slut. Om en lille uge vender han tilbage til landet for at planlægge et stort show i oktober med blandt andre vikinger og H.C. Andersen som tema.

Jim Lyngvild anmelder mand til politiet: 'Jeg føler mig enormt krænket'

Endnu bliver han ikke genkendt på gaden som 'ham fra tv', men det forventer han vil ændre sig radikalt, når programmet har premiere den 3. september.

- Jeg er Kinas store danske stjerne, og fordi min stil er så spektakulær, og jeg er fire hoveder højere end alle andre, kan jeg ikke gå på gaden i fred. Der bliver taget en del selfies, griner han.

Tv-par har solgt villaen: Her skal de nu bo

Jim Lyngvild mener, at hans promovering af Danmark i Kina, burde belønnes af det danske kongehus.

- Jeg håber snart, Hendes Majestæt får øjnene op for, at jeg skal have et Ridderkors. Jeg har promoveret dansk kultur fuldstændig gratis, og forhåbentlig kan jeg på et tidspunkt tjene penge på det. Men nøj, hvor ville et Ridderkors pynte, konstaterer han med et grin.