Vilde beskyldninger: Udnyttede elev

TV3-kendissen Peter Kjeldgaard, der i 2020 medvirkede i 'Hells Kitchen', bliver beskyldt for at udnytte en kokkeelev groft. Selv afviser han og er klar til at gå rettens vej

Peter Kjeldgaards kokkeelev er sygemeldt fra kroen. Foto: TV3
Peter Kjeldgaards kokkeelev er sygemeldt fra kroen. Foto: TV3
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Tidligere 'Hells Kitchen'-deltager Peter Kjeldgaard er havnet i strid med en kokkeelev og elevens fagforening, 3F.

Kjeldgaard forpagter Gjøl Kro i Nordjylland, og det er på kroen, at den grove udnyttelse af den 17-årige elev har fundet stedet, mener 3F.

Det skriver TV2 Nord.

Fagforeningen kræver derfor nu, at Peter Kjeldgaard efterbetaler den unge elev hele 300.000 kroner for manglende løn og feriepenge de seneste seks måneder, hvor den unge elev har knoklet mange timer.

- Det er voldsomt. Vi har set tilfælde, hvor unge mennesker arbejder meget, men det her er grotesk, siger faglig sekretær i 3F Aalborg Hans Gramkow til TV2 Nord.

Afdrag på tyveri
Ud over at lønnen for både arbejde og overarbejde ikke er betalt, har kokkeeleven ifølge Hans Gramkow lavet alt muligt andet end at være kokkeelev på kroen.

Eleven er blevet sat til alt fra rengøring, til opdækning til selskaber og har været udsmider på kroen.

Peter Kjeldgaard afviser beskyldningerne, men anklager derimod eleven for at have stjålet 80.000 kroner fra Gjøl Kro. Et tyveri, der ifølge forpagteren er meldt til politiet.

Ifølge Kjeldgaard lavede han og eleven en aftale om, at den 17-årige kokkeelev kunne 'afdrage' på sit tyveri ved ikke at få udbetalt løn.

Kokkeeleven afviser gennem 3F, at han skulle have stjålet, og den forklaring tror Hans Gramkow på.

Han siger til TV2 Nord, at selv hvis der var tale om et sådant tyveri, så kan man ikke lave den slags aftaler om tilbagebetaling, da Skat så ikke vil få deres penge, og eleven vil blive snydt for feriepenge og tillæg.

Smidt ud
Peter Kjeldgaard er klar til at gå i retten med sagen, hvor han mener, at kokkeeleven stadig skylder ham 50.000 kroner i afdrag på tyveriet.

Sagen om kokkeeleven er langtfra Peter Kjeldgaards eneste hovedpine for tiden. TV3-kendissen er også havnet i en så alvorlig tvist med det ejendomsselskab, der ejer Gjøl Kro, at han skal være ude af kroen 1. juni.

Peter Kjeldgaard overtager i stedet Restaurant Rusk i Aalborg.

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra Peter Kjeldgaard.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind