Annonce:
Annonce:

Viral valgvideo fjernet: Rettigheder krænket

Det plejer at være et festfyrværkeri, når Henrik Nielsen (K) laver en valgvideo. Men dette års video endte med en fuser

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Ved det seneste kommunalvalg gjorde han sig bemærket i hele Svendborg med valg-hittet 'Jeg ska' ski' do', løst baseret på Justin Biebers 'Despacito' fra 2017.

Ved dette kommunalvalg forsøgte den konservative politiker Henrik Nielsen at gøre det igen.

Men det blev en kort fornøjelse for Henrik Nielsen, som er spidskandidat for de konservative i Svendborg Kommune, for politikeren har pillet den ellers populære video ned.

Det skyldes, at der ikke har været styr på rettighederne til Tommy Seebachs Grand Prix-klassiker 'Hip hurra, det' min fødselsdag' fra 1982, som valgvideoen er baseret på.

Beklager dybt
Det var også en overrasket politiker, der fik en Messenger-besked fra Nicolai Seebach, søn af Tommy Seebach. Budskabet var klart - rettighederne til sangen var krænket.

Annonce:

- Jeg beklager dybt, både for Keld Heick og familien Seebach, at jeg har krænket deres rettigheder til at bruge musikken fra sangen. Jeg synes, det er ærgerligt, de ikke ser det som et humoristisk indslag i valgkampen, siger Henrik Nielsen til Ekstra Bladet.

- Man kan spørge mig, hvorfor jeg ikke havde styr på rettighederne. Jeg har brugt Bandit Productions til mine tre valgvideoer, og der var ingen problemer, så jeg havde en forventning om, at der var der styr på det.

- Vi har haft en fælles idéudvikling med produktionsselskabet, men det var Bandit Productions, der spillede ud med sangen.

Henrik Nielsen siger også, at han håber, at 'kampen er fløjtet af', og at rettighedshaverne er tilfredse med, at videoen er væk fra Facebook.

Utilfreds Heick
Keld Heick står, sammen med afdøde Tommy Seebach, bag den populære fødselsdagssang, men det falder ikke i god jord for ham, at sangen er blevet brugt til valgvideoen. Det udtaler han til Fyns Amts Avis.

Annonce:

- Jeg har været med til at skrive sangen sammen med Tommy, og den går altså ikke, at sangen bliver brugt politisk. De andre rettighedshavere er drengene (Tommy Seebachs sønner, red.). De har den anden halvdel af rettighederne, og jeg tror, de vil blive meget kede af det, når de hører, at nogen bare har taget den og brugt den, siger Keld Heick til Fyns Amts Avis.

Tager det fulde ansvar
Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Bandit Productions. I en sms henviser Desiree Ullrich, som er kvinden bag Bandit Productions, til en video, hun har lagt på Facebook, hvor hun udtaler sig.

- Det korte af det lange er, at vi er blevet nødt til at tage filmen ned, er det ikke 'nederen', for det er så morsomt med den film, og den gør mig i godt humør.

- Vi har indspillet musikken selv og gjort alt det rigtige, jeg var i god tro om, at dette måtte jeg godt. Men det måtte jeg simpelthen ikke, siger Desiree Ullrich i videoen.

Da videoen stadig var oppe på internettet snakkede Ekstra Bladet også med Henrik Nielsen, der blandt andet glædede sig over, at videoen var blevet delt af Anders Hemmingsen på Instagram.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:

Lyt til ugens udgave af Ekstra Bladets podcast 'Ingen kommentarer' hvor vi tager et kritisk kig på Mette Frederiksens kritikere i mink-sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: