Voldsom kritik af Mads Mikkelsen: Latterligt, dumt og afskyeligt

Flere udenlandske anmeldere slagter den nye Netflix-film 'Polar' med danske Mads Mikkelsen i hovedrollen

Er det Arne? Mads Mikkelsen ligner sin rolle fra kultfilmen Blinkende Lygter. Noget mesterværk er den nye film til gengæld langt fra. Få en smagsprøve her.

Den britiske avis The Guardian giver blot én ud af fem stjerner til den stort anlagte actionfilm med danskeren som lejemorder.

I anmeldelsen af filmen, der er instrueret af svenske Jonas Åkerlund, lægger The Guardian særlig vægt på de ifølge dem både komiske og ringe voldsscener.

- 'Polar' hører til i bunden af listen over film om lejemordere. Hvert mord er trukket latterligt i langdrag og er utilstrækkeligt og dumt konstrueret, skriver The Guardian blandt andet.

I filmen spiller Mads Mikkelsen verdens bedste lejemorder Duncan, der gerne vil pensioneres. Det tillader arbejdsgiveren ikke og sender derfor yngre lejemordere ud for at dræbe Mads Mikkelsens karakter.

Mads Mikkelsen i 'Polar'. Foto: Jasper Savage /Netflix 
Mads Mikkelsen i 'Polar'. Foto: Jasper Savage /Netflix 
 

Vulgær og pervers
Ud over The Guardian sabler det amerikanske underholdningsmedie Variety og mediet Vulture også filmen ned.

- Denne afskyelige actionfilm er vulgær og pervers. Der er intet smukt over den, skriver Variety, der ikke uddeler stjerner.

- 'Polar' er en forkastelig og sørgelig film skrabet sammen fra bunden af post-Tarantino-90'er-udnyttelsen, skriver Vulture, der heller ikke giver stjerner.

hjemmesiden metacritic.com, der samler anmeldelser fra en række medier, ser det heller ikke for godt ud for Mads Mikkelsen-filmen, der opnår en score på 18 ud af 100 og bedømmelsen 'overwhelming dislike' (overvældende utilfredshed)

Rotten Tomatoes, der ligeledes samler anmeldelser er der i skrivende stund opgjort 11 negative og nul positive anmeldelser af 'Polar'.

Mads Mikkelsen i 'Polar'. Foto: Jasper Savage/Netflix 
Mads Mikkelsen i 'Polar'. Foto: Jasper Savage/Netflix 
 

Seriemorder og kannibal
Filmen er baseret på den grafiske roman 'Polar: Came from the cold' af Victor Santos, der er udgivet på webcomic-forlaget Dark Horse. 'Polar' har premiere på Netflix i dag.

53-årige Mikkelsen, som herhjemme er kendt for roller i store danske komedier og dramaer, er i udlandet kendt som seriemorder og kannibal i tv-serien 'Hannibal' og som den frygtindgydende skurk Kaecilius i superheltefilmen 'Doctor Strange'.

Mads Mikkelsen i 'Polar'. Foto: Jasper Savage/Netflix 
Mads Mikkelsen i 'Polar'. Foto: Jasper Savage/Netflix 

Yves Marchesseau - bedre kendt som Tumlingen - blev gennem årene ganske ferm til at smadre løs på fortets gongong. Foto: TV3 Kendte Død, fyring og uvenskab: Det blev der af Tumlingen og dværgene fra 'Fangerne på Fortet'