Annonce:
Annonce:

Voldsom operation: Har fået fjernet sin livmoder

Christina Siguenza har gennemgået en større operation og kæmper stadig med komplikationer

Christina Siguenza er stadig ved at komme sig efter den omfattende operation. Privat
Christina Siguenza er stadig ved at komme sig efter den omfattende operation. Privat
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Det meste af sit voksenliv har Christina Siguenza, der er kendt fra 'Årgang 0', kæmpet med voldsomme smerter og store blødninger fra underlivet på grund af sygdommen endometriose.

Det fik hende for et par uger siden til at lægge sig under kniven for at få fjernet sin livmoder, så hun kan komme smerterne til livs.

I mange år har smerterne nemlig været ulidelige for hende.

- Jeg har i mange år haft blødningsforstyrrelser - meget kraftige blødninger og enorme smerter i underlivet. Smerterne er eskaleret, efter jeg fik min sidste søn her for ni år siden. Det blev værre og værre, og i 2015 var det så slemt, at jeg blev indlagt med kraftige blødninger. På det tidspunkt fik jeg brændt en række slimhinder i underlivet for at stoppe blødningerne, men det hjalp ikke rigtig, siger hun til Ekstra Bladet og fortsætter:

Annonce:

- Smerterne har været invaliderende i mange år, hvor jeg har gået med det, og hvor jeg har måttet sygemelde mig fra arbejde. I starten troede jeg, at det var fordi, jeg havde nogle muskelknuder i underlivet, men det viste sig, at det var endometriose, og det er jeg først blevet diagnosticeret med for nylig.

For at slippe for de mange invaliderende symptomer, besluttede Christina Siguenza sig derfor i samråd med sin læge for, at hun skulle have fjernet sin livmoder.

- Jeg blev anbefalet at få fjernet livmoderen, og så fik jeg også fjernet livmoderhalsen og æggelederne i samme omgang, fordi jeg har haft celleforandringer, og fordi jeg jo har fået de børn, jeg skulle have, så nu har jeg kun mine æggestokke tilbage, lyder det fra Siguenza.

Hvad er endometriose?

  • Endometriose betyder, at væv af samme type som slimhinden i livmoderen (endometrium) også sidder uden for livmoderen.
  • Ca. seks-ti procent af kvinder i den fødedygtige alder har det, og det forsvinder ved overgangsalderen.
  • Man får typisk smerter ved menstruation og samleje og kan have sværere ved at blive gravid.
  • Smerterne kan mindskes med både medicinsk og kirurgisk behandling.
  • Der er ofte tilbagefald, og derfor betegnes tilstanden som kronisk.

Kilde: sundhed.dk

Værre end ventet
Operationen endte dog med at være langt mere omfattende, end hun først havde troet.

- Normalt er det en ambulant operation, hvor man kommer ind og hjem samme dag, når man er vågnet efter narkosen og har det godt. Så jeg havde bare regnet med, at jeg skulle hjem, men jeg blev simpelthen så dårlig af narkosen, så det endte med, at jeg var der i to døgn.

Annonce:

- Jeg fik nogle præparater, der skulle virke mod kvalmen, men det hjalp ikke, og samtidig kunne jeg ikke tisse. Det viste sig så, at jeg havde en masse sammenvoksninger, og at min blære var vokset sammen med min livmoder. Så jeg har haft store problemer med at tømme blæren efter operationen, så det har været omfattende. Det viste sig også senere, at jeg blødte udenfor livmoderen, så det har været meget smertefuldt.

Vil gerne bryde tabu

Selvom Christina Siguenza i dag er i bedring efter operationen, er hun dog langtfra på toppen.

- Jeg har overvurderet mig selv, for jeg har ikke været så god til at lytte til min krop og tage den med ro, siger Siguenza, der arbejder som sygeplejerske, og fortsætter:

- Så jeg er sygemeldt fra arbejdet i øjeblikket. I mandags fandt vi ud af, at jeg også har en indre blødning, og det har gjort, at jeg har haft så ondt. Så derfor er jeg kommet på noget stærkere smertestillende, og nu har jeg lagt mig ned og slappet af på lægens ordre, og det bliver jeg ved med, til jeg har det godt igen.

Siguenza har delt ærligt ud af sin sygdom på de sociale medier den seneste tid, og det er der en særlig grund til, fortæller hun.

- Jeg synes, der mangler fokus på den her sygdom, for der går mange kvinder rundt derude med de her symptomer, som ikke ved, hvad de fejler, og som måske ikke bliver hørt.

- Jeg har jo fået de børn, jeg skal have, men jeg bliver trist af at høre om kvinder, der ikke bliver hørt i forhold til deres symptomer, og at det så ender med at få konsekvenser for deres fertilitet, så derfor vil jeg gerne være åben om det.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Siden årtusindeskiftet har hele Danmark kunnet følge med i Stephanie Siguenzas liv.

Men det har ikke altid været lige let for den 21-årige. Tidligere har Stephanie fortalt om sin turbulente barndom, som du kan læse om her.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ved Reality Awards i juni fortalte Stephanie blandt andet, at hun havde skrevet en bog.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: