Wafande skulle have været muslim

I en ny, selvbiografisk bog fortæller den danske sanger om sin ikke altid lige ukomplicerede opvækst

Følg Danske kendte

Wafande åbner op om økonomisk nedtur: Brugte 70.000 på stripklub

Han er kendt fra 'Toppen af Poppen', sin coach-tjans i 'Voice Junior' og for hits som 'Se mig i dag', 'Uartig' og 'Giv mig et smil'.

I en ny bog med titlen 'Se mig i dag', der skrevet i samarbejde med journalist og forfatter Michael Holbek fortæller den 34-årige Christiania-dreng om sin opvækst, der ikke altid var præget af tryg forudsigelighed.

I kapitlet 'Se mig i dag, Papa' fortæller Wafande om en episode, hvor han efter en årrække uden synderlig kontakt med sin far - der forsvandt ud af hans liv, da Wafande var otte år - genoptager forholdet til sin hjemvendte far.

På det tidspunkt er Wafande 16 år og bestemt ikke interesseret i at adlyde ordrer fra sin far, som efter et par år i Afrika pludselig er 'gået i strengt muslim-mode', som Wafande formulerer det.

- Jeg forstod ikke, hvorfor han pludselig gik så meget op i ramadanen - og heller ikke, hvordan han mente, han kunne kombinere den med øl og joints, skriver Wafande og fortsætter:

- Pludselig mente han også, at jeg skulle være muslim, og når jeg ville have en kone, så skulle han nok finde en til mig.

Faderens strenge opdragelses-stil faldt dog ikke god jord hos den rebelske teenager, der flyttede fra sin far igen efter et halvt år.

- Jeg havde det på min side sådan: Du kan ikke komme tilbage efter så mange år og fortælle mig, hvad jeg skal, skriver Wafande.

I bogen fortæller sangeren, at han med årene nåede at blive forsonet med sin nu afdøde far og ikke længere bebrejder ham noget.

Bogen 'Se mig i dag' udkommer 31. maj på forlaget Gyldendal.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.