Yahya Hassan afbryder live-interview under Royal Run

Digteren Yahya Hassan afbrød TV2-reporter Kristian Holt midt under en live-transmission i forbindelse med Royal Run

Yahya Hassan har tidligere afbrudt en TV2-udsendelse. Her ses han overfuse en TV2 Østjylland-vært under en studieoptagelse i 2015 (Video: TV2 Østjylland)

Du kan følge med i Ekstra Bladets livedækning af Royal Run lige HER.

Yahya Hassan er altid garant for at skabe overskrifter. I forbindelse med Royal Run gjorde han det igen, da han afbrød TV2-reporter Kristian Holt ved Royal Run.

TV2-reporteren stod klar ved målområdet ved Frederiks Allé i Aarhus, som er en af de fem byer, hvor Royal Run afholdes i forbindelse med kronprinsens 50 års fødselsdag. Mens Holt stod og snakkede til TV2s seere, så kom Yahya Hassan ind i billedet.

- Hvad sker der chef? Velkommen til Aarhus. Det er min by, det her. Det er ikke kronprinsens.

- Det er Yahya Hassan, der er i byen, det kan jeg godt love dig, sagde han.

Derefter hentydede digteren, at TV2-reporteren ikke viste digteren den fornødne respekt.

- Jeg har altid vist dig respekt, men hvis du ikke viser mig respekt, så får du sgu heller ikke nogen respekt tilbage, sagde digteren.

Overfor TV 2 fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi Peter Hunniche, at politiet er opmærksom på, at Yahya Hassan befinder sig ved Royal Run.

- Vi er klar over, at Yahya Hassan er til stede i målområdet ved Royal Run i Århus, og vi har taget vores sikkerhedsforanstaltninger. Vi ved, at han kan finde på at lave en scene, som vi netop har set på tv, men vi har folk klar til at tage sig af sagen, siger vagtchefen til TV 2.

Udmattet Frede: - Alt lykkedes

Gør comeback som digter
Yahya Hassan blev kendt i 2013, da han udgav digtsamlingen 'Yahya Hassan', der solgte mere 120.000 eksemplarer og blev den bedst sælgende debutdigtsamling i Danmark nogensinde.

Efter den succesfulde digtsamling har han dog haft svært ved at følge op på sucessen. I 2016 blev han dømt 1 år og ni måneders ubetinget fængsel for at skyde en dreng i foden og for ulovlig våbentilladelse.

For kort tid siden skrev Ekstra Bladet, at Yahya Hassan gør comeback som digter efter sin fængselsstraf. Den 22-årige digter er en af hovedpersonerne i arrangementet 'Digte & Lyd.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Yahya Hassan, men han er i skrivende stund ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Yayha Hassan har lagt en video af episoden ud på sin Facebook-profil, som du kan se HER.

Snart 50: Frederik frygtede krise og svedeture