Zangenberg: Jeg nægter at tælle kalorier

Skuespillerinden træner gerne hårdt for til gengæld at kunne nyde lækker mad. Nu vil hun give danskerne madglæden tilbage

Den 27-årige Julie Zangenberg kommer fra en ekstremt madglad familie. (Foto: Rumle Skafte)
Den 27-årige Julie Zangenberg kommer fra en ekstremt madglad familie. (Foto: Rumle Skafte)

Hun ved det godt selv. Kommentarerne vil givetvis tikke ind i en lind strøm, når Julie Zangenberg til foråret står bag kødgryderne i programmet 'Julies madselskaber'. For kan en kvinde, der er så slank, virkelig være glad for mad og formidle den glæde videre? Ifølge tv-værten og skuespillerinden er svaret et rungende ja.

Zangenberg: Jeg er bitch'en

- Jeg elsker mad og madprogrammer og kommer også selv fra en ekstremt madglad familie. Jeg har altid lavet mad og har været på kokkeskole, og jeg har altid samlet mine venner og kære omkring mad. Det er en stor passion for mig, siger skuespillerinden og tv-værten, der selv fik ideen til programmet, som er optaget i hendes sommerhus.

Bendtner og Caroline Fleming: Stå sammen i kærlighed

- For to år siden fik jeg den tanke, at jeg godt kunne tænke mig at lave et madprogram, der ligesom skulle hjælpe til at få madlysten tilbage i folk. Jeg ville vise værdien ved mad, siger Julie Zangenberg og uddyber:

- Alle opskrifterne i programmet, og det er omkring 40-50 stykker, er alle sammen mine egne, og det er nogle, alle vil kunne lave. Jeg er jo ikke professionel kok, jeg er bare et madøre, siger hun og smiler.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Kæresten Nicklas Bendtner nyder godt af Julie Zangenbergs kogekunst. (Foto: Mogens Flindt)
Kæresten Nicklas Bendtner nyder godt af Julie Zangenbergs kogekunst. (Foto: Mogens Flindt)
 

Se Julie Zangenberg i hed lesbisk flirt

Det glæder hun sig til at vise danskerne.

- Der er jo nok nogle, der vil tale om min størrelse og dét at kunne lide mad, og derfor følte jeg, at det var vigtigt at lave et program om, at jeg selvfølgelig ikke spiser kage og bearnaisesovs hver dag og selvfølgelig tænker på at leve sundt, men at jeg aldrig nogensinde ville kunne leve efter en eller anden kalorietæller. Jeg bruger min sunde fornuft, fortæller Julie Zangenberg, der hellere tager en ekstra tur på løbebåndet end at afholde sig fra noget, hun har lyst til.

Julie Zangenberg efter terror: Vi skal være trodsige

- Jeg synes godt, det kan blive ret fokuseret på kalorietælleri og så videre, og selvfølgelig skal man passe på, hvis man er overvægtig og tænke på, hvad der er godt for helbredet, men generelt skal der være en balance, og det er den, jeg søger i mit eget liv. Jeg træner i et fitnesscenter, så jeg kan tillade mig at spise det stykke kage, jeg har lyst til, siger hun.

I Julie Zangenbergs familie, har maden ofte været omdrejningspunktet, når der skulle hygges.

- I min familie har vi altid spist sammen hver aften, og om søndagen lavede vi mad sammen hele dagen fra morgen til aften, og så kom der en masse venner og familie. Hver søndag var der et tema, og det kunne være alt fra det russiske til det vietnamesiske køkken eller en dag, hvor vi beskæftigede os med krydderurter, fortæller hun.

Julie i front for madprogram

- Der er en magi og glæde ved mad, som jeg også vil give videre til mine børn. Jeg kan tydeligt huske første gang, vi lavede noget med gær, og det der med at komme ud to timer senere og se, hvordan dejen var vokset ud over hele bordet, og hvor sjovt det var. Det er den glæde, jeg godt kan lide i mad, siger hun og tilføjer:

Vred Zangenberg forsvarer Bendtner

- Mad er nydelse, men mad er jo også historiefortælling og kultur og minder og glæde, uanset om det er en hotdog og en øl efter en tur i Silvan med ens far, eller om det er ens kæreste, der laver middag til en - uanset, hvordan det går.

I køkkenet i sommerhuset har Julie Zangenberg inviteret nogle af sine kendte veninder med - heriblandt Medina, Christian Schaumburg-Müller og Maria Lucia.

Julie om Lorden's hattrick: Flot kamp, skat