Dronning Elizabeth vil opfordre til fælles ansvar i særlig tale

Dronning Elizabeth vil søndag adressere det britiske folk i en tale om corona, der har ramt briterne hårdt

Dronning Elizabeth vil søndag tale til nationen om coronapandemien, der har kostet knap 4000 briter livet. (Arkivfoto) Foto: Pool New/Reuters
Dronning Elizabeth vil søndag tale til nationen om coronapandemien, der har kostet knap 4000 briter livet. (Arkivfoto) Foto: Pool New/Reuters

Storbritanniens dronning Elizabeth II vil i en tale søndag aften opfordre briterne til at sætte en ære i det fælles ansvar under coronapandemien.

Det skriver nyhedsbureauet AFP, der forud for den særlige tale, har fået adgang til et uddrag.

- Jeg håber, at vi i de kommende år vil være stolte af, hvordan vi reagerede på denne udfordring.

- Og de, der kommer efter os, vil sige, at briterne i denne generation var så stærke som enhver.

- Og at egenskaber som selvdisciplin, stille og mild beslutsomhed og medfølelse stadig karakteriserer briterne (efter krisen, red.), vil dronningen sige.

Talen er allerede blevet optaget i Windsor Castle, hvor dronningen bor med den 98-årige prins Philip.

Bortset fra sin årlige tale juledag er det yderst sjældent, at den nu 93-årige dronning taler direkte til det britiske folk.

Talen kommer, efter at det daglige antal døde i Storbritannien var rekordhøjt lørdag med 708 dødsfald, inklusive et femårigt barn.

Over 4000 coronapatienter er døde i Storbritannien, og blandt de 42.000 bekræftede smittetilfælde er premierminister Boris Johnson.

Under talen søndag vil dronning Elizabeth II også takke sundhedspersonale og andre nøglepersoner for deres indsats i Storbritannien.

Dronningen og hendes mand flyttede 19. marts til Windsor-slottet for at tage deres forholdsregler mod coronavirusset på grund af deres høje alder, der sætter dem i risikozonen.

Den kongelige familie har skåret i sine forpligtelser, og søndagens tale blev optaget af en enkelt kameraoperatør iført personligt beskyttelsesudstyr, melder de kongelige embedsmænd.

Den tv-transmitterede tale vil blive sendt klokken 21 dansk tid søndag aften.