Er du HELT blank? Her er Youtuberne dine børn kender

Hvad er det egentlig, dine børn ser, når de åbner YouTube efter skole? Her er seks YouTube-stjerner, som kunne være et godt bud

Følg Underholdning

Siden dets grundlæggelse i 2005, er videoportalen YouTube vokset ekstremt. Fra katte-videoer til musikvideoer til vlogs, så er udvalget på siden stort, men alligevel, så er det de såkaldte ’Youtubere’, som børn og unge ser mest.

Især de engelsktalende Youtubere er massive internationalt, og nogle af dem har helt op til 100 millioner abonnenter. Her er seks af de største, som du nok kan finde i dit barns søgehistorik.

PewDiePie

PR-foto
PR-foto

PewDiePie, hvis rigtige navn er Felix Kjellberg, er den største Youtuber på platformen med 102 millioner abonnenter. Hans daglige visningstal ligger på omkring 9,1 millioner, og han har været i branchen siden 2010. Det var dog først i 2012, han fik sit store gennembrud og ramte en million abonnenter.

Den 30-årige svenskers kanal består primært af komedie-videoer med serier som ’Meme Review’, men han laver også ’Let's play’-videoer, som f.eks. sin ’Minecraft’-serie, hvor han bl.a. har haft gæstestjerner med.

Felix har haft en række skandaler såsom nazistiske jokes, der nedgjorde jøder, og en episode, hvor han brugte et racistisk ord for at nedgøre en i et spil.

Han har selvfølgelig undskyldt for alt dette, men mange folk på internettet har stadig ikke tilgivet ham de upassende jokes.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

MrBeast

Foto: Leon Lush
Foto: Leon Lush
 

Jimmy Donaldson, som er kendt som MrBeast på YouTube, er endnu en af de store Youtube-stjerner, som især er vokset inden for det seneste år. Hans kanal har 26,1 millioner abonnenter og får omkring 9,7 millioner visninger hver dag.

Han er født og opvokset i North Carolina og startede allerede på YouTube som 13-årig tilbage i 2012. Hans videoer består af bizarre stunts, som han laver sammen med sine venner.

En af serierne, som især er populær på hans kanal, er serien ’Last To Leave’, som er en form for konkurrencer, der handler om at være den sidste til at forlade en absurd situation, som f.eks. en pool fyldt med nudler eller en kæmpe skål fyldt med morgenmad.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Markiplier

Foto: Rick Davis/SplashNews.com
Foto: Rick Davis/SplashNews.com
 

Markiplier er en kæmpe YouTube-kanal, der primært fokuserer på gaming, som 30-årige Mark Edward Fischbach står bag.

Kanalen har 24,6 millioner abonnenter og et dagligt gennemsnitligt visningstal, der ligger på omkring seks millioner.

Han er opvokset i Ohio, men er lige nu bosat i Los Angeles, hvor han producerer sine gaming-videoer, som blandt andet er ’Let’s plays’, hvor han har spillet med andre Youtubere som PewDiePie og JackSepticEye.

Hans YouTube-kanal startede i 2012, og den er specielt karakteriseret ved, hvor intens den er, da der er alt fra skrig til gråd i hans videoer, hvilket alt sammen er reaktioner på de spil, han spiller.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Shane Dawson

Foto: twitter/Shane Dawson
Foto: twitter/Shane Dawson
 

Shane Dawson var en af de første Youtubere, der for alvor brød igennem, da han allerede før 2010 havde fået over en halv milliard visninger på sin kanal. Lige nu har han 23,1 millioner abonnenter og får omkring 3,4 millioner visninger pr. dag.

Han kom på YouTube i 2008, hvor han startede med at lave komedie-sketches. I 2015 begyndte han på sin serie om konspirationsteorier, hvilket blev en af hans mest sete serier nogensinde.

I de senere år er han gået over til at lave dokumentar-serier om forskellige YouTube-stjerner som Jake Paul og Jeffree Star, der har været igennem forskellige skandaler.

Han anses for at være en meget kontroversiel person, der har et par skandaler bag sig. Blandt andet nogle racistiske jokes, som han dog har undskyldt for.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

JackSepticEye

Foto: Scott Kirkland/PictureGroup/Shutterstock
Foto: Scott Kirkland/PictureGroup/Shutterstock

JackSepticEye, der i virkeligheden hedder Seán William McLoughlin, er en YouTube-stjerne inden for gaming. Hans kanal har 23 millioner abonnenter, hvilket giver ham cirka 4,5 millioner visninger hver dag.

Han startede på YouTube tilbage i 2012 ligesom mange andre, men blev for alvor populær i 2013-14, da PewDiePie nævnte ham i en video. Hans videoer er for det meste ’Let’s plays’, hvor han spiller forskellige spil, og ligesom Markiplier bander og råber han meget.

Selvom han kommer fra Irland, så bor han lige nu i engelske Brighton, og han har været kærester med en dansker ved navn Signe Hansen, men de slog op i 2018.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

DanTDM

Foto: Matrix/Ritzau Scanpix
Foto: Matrix/Ritzau Scanpix

Daniel Robert Middleton er det, man kalder en ’Minecraft-Youtuber’, da hans kanal primært fokuserer på spillet ’Minecraft’.

Hans kanal hedder DanTDM, og den har 22,3 millioner abonnementer med et dagligt gennemsnitligt visningstal på 4,6 millioner.

Tidligere gik han under navnet ’The Diamond Minecart’, men det har han siden ændret til ’DanTDM’. Han startede på YouTube i 2012, hvor han siden da har lavet ’Minecraft’-videoer, men har også spillet andre spil såsom ’Fortnite’ og ’Roblox’.

Han er bosat i Willingborough i England, hvor han bor sammen med sin kone Jemma. Parret venter barn til næste år.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+