Erik Brandt i retten i voldssag: Her er dommen

Modemanden var tiltalt for vold mod sin nabo Kristian Thylander

Genlæs vores LIVE-dækning fra retssagen i bunden af artiklen.

----------------

Den 72-årige modemand, Erik Brandt, er ved Københavns Byret blevet frikendt for vold, efter han 17. september sidste år skubbede sin nabo, Kristian Thylander, med en sådan kraft, at han måtte gå flere skridt tilbage.

To dommere ud af sagens tre dommere valgte at frifinde Erik Brandt.

Dommerne mente ikke, at et skub af den karakter, som sagen omhandlede, var omfattet af straffelovens paragraf 244, som er den milde voldsparagraf.

Erik Brandt har nægtet sig skyldig.

- Det er helt ude af proportioner. Jeg er ikke en voldelig mand, så jeg regner stærkt med at blive frifundet, sagde Erik Brandt til Ekstra Bladet, kort før retssagen gik i gang.

Episoden fandt sted, efter at de to naboers hunde var kommet i klammeri foran en opgang på Esplanaden i København.

Ifølge Erik Brandt sparkede Kristian Thylanders mor, Maja Thylander, til hans hund, Andy, hvorefter modemanden gav sig til at råbe skældsord efter hende.

- Jeg flippede fuldstændig ud og blev rasende, det vil jeg gerne sige. Ingen skal sparke til min hund, men jeg er ikke en voldelig person, forklarede Erik Brandt i retten.

Naboen anklager Erik Brandt for vold: Nu mødes de i retten

Herefter tildelte Erik Brandt gymnasieeleven, Kristian Thylander, et skub, der var af sådan en styrke, at han måtte træde flere skridt tilbage.

- Selvfølgelig beklager jeg det her. Der blev sagt grimme ting, men jeg håber, at både hunde og mennesker kan komme til at logre med halen på 4. sal på Esplanaden 7, sagde Erik Brandt som afsluttende kommentar.

Maja Thylander nægtede i retten at have været i fysisk kontakt med Erik Brandts hund.

Anklager, Cecilie Jensen, gik efter en fængselsstraf på baggrund af skubbets styrke. Anklageren lagde dog vægt på, at Erik Brandt tidligere var ustraffet og samtidig oppe i årene, hvorfor han burde få en betinget dom.

Erik Brandts forsvarer, Anders Nemeth, gik derimod efter en frifindelse.

- Det er væsentligt, at Kristian Thylander ikke er faldet, men derimod har taget et par skridt tilbage. Det, mener jeg, danner baggrund for, at skubbet ikke har været kraftigt, hvorfor min klient skal frifindes, sagde Anders Nemeth.