Anmeldelse: Agenterne fra Antarktis

Julens store animationsfim er energisk og effektiv underholdning for hele familien

Her kan du se traileren til 'Pingvinerne fra Madagascar'
Følg Underholdning

Pingvinerne fra Madagascar. Instr.: Eric Darnell & Simon J. Smith. Premiere d. 18. december 2014

Pingvinerne fra Madagascar optrådte, som navnet indikerer, oprindeligt som spøjse bifigurer i DreamWorks’ indtil videre tre ’Madagascar’-film, og de fik senere deres egen tv-serie på Nickelodeon.

Nu er tiden så kommet til deres første spillefilm, der naturligt nok er lagt i hænderne på instruktøren Eric Darnell, som også har stået bag ’Madagascar’-serien i parløb med Simon J. Smith, der førhen har instrueret ’Bee Movie – Det store honningeventyr’.

Vi har med andre ord med rimelig driftsikre kræfter at gøre, og man følger da også nogenlunde opskriften fra ’Madagascar’.

Det vil sige en rudimentær historie, som primært skal fungere som undskyldning for en masse gags, ordspil og sjove karakterer afleveret i et heftigt tempo.

Madagascar 3: Sikke et cirkus!

Meget musikalsk
Den slags kan rimelig nemt gå hen og blive endda ganske anstrengende, men Darnell og Smith er heldigvis udstyret med så meget musikalitet – også bogstavelig talt – og så mange kvikke indfald, at løjerne glider lige så ubesværet ned som risalamande med kirsebærsovs. Det er så som så med næringsværdien, men skidtet smager jo godt.

Det hjælper så også på det, at de fire pingvin-agenter – Skipper, Kowalski, Rico og Rekrut – er nogle ganske elskværdige figurer på deres egen kantede facon.

Til gengæld er skurken, Dr. Octavinus Brine/David – som i misundelse har opfundet en maskine, der kan transformere pingvinerne til groteske monstre – noget mere tyndt optegnet.

Veloplagt
Animationen er veloplagt uden at sætte nogen nye standarder, men mindre kan også gøre det. Og selv om vi herhjemme må undvære Werner Herzog og John Malkovich,er den danske stemmeføring bestemt også både lydhør og langtfra så skinger som tv-versionen.

Alt i alt en omgang harmløs og effektiv underholdning, som man bestemt ikke behøver at skamme sig over at bruge et par timer på sammen med familien i juleferien.

'Pingvinerne fra Madagascar'. Instr.: Eric Darnell & Simon J. Smith. Danske stemmer: Henrik Prip, Lasse Lunderskov, Allan Olsen, Niels Olsen m.fl. 92 min. Premiere i dag i 97 biografer.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind