Anmeldelse: Alice som feministisk frontkæmper

'Alice i eventyrland: Bag spejlet' måtte gerne have skruet mere op for syren og lidt ned for parolerne

Se filmens trailer her

Alice i eventyrland - Bag spejlet. Instr.: James Bobin. Premiere d. 26. maj 2016

Tim Burtons filmversion af Lewis Carrolls åbenbart udødelige børnebogsklassiker 'Alice i eventyrland' (2010) var et brillant billedtrip, der bestemt ikke underspillede fortællingens præsurrealistiske og præpsykedeliske over- og undertoner. Og den indtil videre sidste vellykkede film fra Burtons syrelaboratorium.

Johnny Depp i rollen som Mad Hatter i 'Alice i Eventyrland'.(Foto: AP) Anmeldelser Burtons visuelle billedtrip

Burton er dog kun producent på denne opfølger, hvor han har overladt instruktion til en vis James Bobin, der komme med et par film om Muppet-dukkerne i bagagen. Manuskriptet er igen lagt i hænderne på Linda Woolverton, som her skruer en del op for den feministiske dagsorden.

Jorden rundt
Alice (igen spillet af Mia Wasikowska) har denne gang været jorden rundt som kaptajn på et handelsskib, men endnu et togt bliver forpurret ved hjemkomsten til London, da sådan en stilling 'ikke sømmer sig for en dame'.

Johnny Depp sendte en skjult sviner mod paparazzi-fotografer og journalister til pressemødet for hans kommende film 'Alice i Eventyrland 2. (Foto: AP) Film Johnny Depp: Du skal ikke finde dig i noget pis!

Af ikke helt indlysende årsager tager Alice nu endnu en tur gennem spejlet, hvor det viser sig, at Hattemageren (Johnny Depp) er ude i alvorlige problemer, lige som vi får en forklaring på, hvorfor Hjerter Dame (Helena Bonham Carter) egentlig er så indebrændt. Og Anne Hathaway kæmper stadig en forgæves kamp mod sin manierede version af Den Hvide Dronning.

Spektakulære
Bobin får en del – for nu ikke at sige det hele – foræret ved at kunne lægge sig lunt i slipstrømmen fra Burtons spektakulære univers, og man har klart fornemmelsen af at overvære en toer, der ikke føles bydende nødvendig. Men holdt man af etterens fortolkning af universet vil man givetvis også føle sig moderat underholdt her.

Nøj, det er for børn! ’Junglebogen’ er et charmerende bekendtskab, hvor der skruet ned for spændingen og op for en perlerække af eksotiske, børnevenlige øjeblikke. (Foto: Disney) Filmanmeldelser Anmeldelse: 'Junglebogen' er et eksotisk øjenbad

Alice i eventyrland: Bag spejlet. Instr.: James Bobin. Medv.: Johnny Depp, Mia Wasikowska, helene Bonham Carter, Anne Hathaway m.fl. 113 min. Premiere d. 26. maj 2016 over hele landet

3 kommentarer
Vis kommentarer