Anmeldelse: Alletiders Asterix

'Asterix og byplanlæggeren' er gedigen underholdning for store og små

Animationen fungerer i 'Asterix og byplanlæggeren',
men det er historien, der er trækplastret. (Foto: SF-Film)
Animationen fungerer i 'Asterix og byplanlæggeren', men det er historien, der er trækplastret. (Foto: SF-Film)

 
Asterix og byplanlæggeren. Instr.: Louis Clichy. Premiere d. 11. juni 2015

Trods talrige forsøg er det aldrig helt lykkedes at overføre magien, humoren og charmen fra René Goscinny og Albert Uderzos tegneserier til de levende billeder.

Nogle har dog været bedre (eller mindre slemme) end andre, og den aktuelle 'Asterix og byplanlæggeren' hører så absolut til i den mest vellykkede ende.

'Asterix og Obelix og Briterne' er et tarveligt tilbud til biografhungrende familier på efterårsferie (Foto: UIP) Anmeldelser Ny Asterix & Obelix-film er et makværk

Den er baseret på det 17. album i serien, som oprindelig så dagens lys (på fransk) i1 971, men faktisk virker ganske aktuel.

Det er nemlig grundlæggende en fortælling om bosættelser, kulturel imperialisme og kommercialisering. Men selv om de dybereliggende temaer nok går hen over hovedet på målgruppen, så forsøger man med held her at inkorporere flere af de lag, der har gjort den oprindelige serie til så stor en succes hos både børn og voksne, som har kunnet læse den på hver sit niveau.

Det vil sige, at der er også masser af slåen på tæven, flyvende romere og almindelig falde på halen-komik her til de mindste, og tempoet kan ikke sige sig fri for indimellem at nærme sig det anstrengende og højtråbende.

Men der er også plads til de mere subtile referencer, så man kan roligt tage med poderne i biffen.

Asterix og byplanlæggeren. Instr.: Louis Clichy. Danske stemmer: Sebastian Klein, Amin Jensen, Paul Hüttel, Gordon Kennedy m.fl. 86 min. Premiere d. 11. juni 2015 i 80 biografer

3 kommentarer
Vis kommentarer