Anmeldelse: 'Angry Birds' skal ses med høreværn

'Angry Birds Filmen' er endnu en sjælløs pengeautomat bygget på et computerspil

Se traileren til 'Angry Birds Filmen'

Angry Birds Filmen. Instr.: Clay Kaytis og Fergal Reilly. Premiere d. 12. maj 2016

'Angry Birds' blev lanceret i december 2009 af finske Rovio og røg hurtigt op som det bedst sælgende mobilspil nogensinde. Sådan en succes kan man selvfølgelig ikke sidde overhørig, og spillet blev i 2013 fulgt op af tv-serien 'Angry Birds Toons' og nu kommer så den stort lancerede animationsfilm i spillefilmslængde lavet i samarbejde med Sony Pictures.

Det er ikke meget historie eller mytologi indbygget i selve spillet, så manuskriptforfatteren Jon Vitti ('The Simpsons' m.m.) og de debuterende instruktører Clay Kaytis og Fergal Reilly har haft rimelig frie hænder til at skabe deres eget dramatiske univers. En mulighed de har brugt til stort set ingenting.

Filmnyheder Få svaret her: Derfor er 'Angry Birds' så vrede
Larmende tomhed
Nogle grønne grise invaderer den paradisiske fugleø (hvor ingen kan flyve, da det angiveligt ikke er et sted, man vil væk fra) for at stjæle de fjerprydede indbyggeres æg (som de vil spise), og så må de tre outsidere Red, Chuck og Bomb tage affære, hvilket ender i det store, alenlange, slangebøsseskydende kanonslag, hvis heftige tempo ikke formår at dække over den bogstavelig talt larmende tomhed.

Fortællingen er med andre ord tynd som en kolibriæggeskal og persontegningen skrevet med kragetæer, lige som de mange populærkulturelle referencer virker sært malplacerede (og med garanti svæver direkte hen over hovedet på den primære målgruppe). Til gengæld råber de højt. Hele tiden.

Men i det mindste har animatorerne gjort sig umage, så 'Angry Birds Filmen' ser som sådan meget godt ud, og nydes derfor – af mange årsager – bedst iført høreværn.

Samfund Snowden-afsløring: NSA bruger Angry Birds til overvågning

Angry Birds Filmen. Instr.: Clay Kaytis og Fergal Reilly. Danske stemmer: Sigurd Holmen le Dous, Mikkel Vadsholt, Ditte Hansen, Lars Hjortshøj m.fl. 97 min. Premiere d. 12. maj 2016 i 111 biografer

7 kommentarer
Vis kommentarer