Anmeldelse: Antboy 2 er en lidt tyndbenet omgang

Trods indvendinger vil kernepublikummet på mellem otte og 12 år nok være ganske godt underholdt

Se filmens trailer

 
Antboy - Den Røde Furies hævn. Inst.: Ask Hasselbalch. Premiere d. 25. december 2014 i 95 biografer

Den første film om ’Antboy’ var med 175.000 solgte billetter en pæn succes i de danske biografer, og den var da også på ideplanet et forfriskende bud på at fusionere det (primært) amerikanske superhelteunivers med den klassiske danske børnefilms æstetik og temaer.

'Antboy' forsøger at fusionere superheltefilm med dansk socialrealisme uden helt at finde balancen. (Foto:  Rolf Konow) Filmanmeldelser Anmeldelse: 'Buster' møder 'Batman' i ny dansk børnefilm

Sådan en splejsning af Gummi-Tarzan og Spider Man. Hvilket giver god mening, da superheltenes civile alter ego som regel også er nørdede dagdrømmere, der ofte er (anti)helten i danske børnefilm.

Desværre stod resultatet ikke helt mål med ambitionerne, og det gælder desværre også her i anden ombæring, hvor Pelle/Antboy (Oscar Dietz) nu er blevet 13 år, og det der med pigerne bliver et stedse mere nærværende problem.

Misforståelse
En misforståelse under skoleballet resulterer i, at den forsmåede Maria (Astrid Juncher-Benzon) forvandler sig til den usynlige Røde Furie, der allierer sig med både Terror-tvillingerne og den tvangsanbragte Loppen (Nicolas Bro) i et forsøg på at kvase Antboy – eller 'pissemyren' som Loppen konsekvent kalder ham.

Nicolas Bro spiller Loppen i 'Antboy'. (Foto: Anthon Unger) Filmnyheder Nicolas Bro: Fedt at spille skurk

Men trods adskillige gode enkeltmomenter og fine tilløb er den overordnede rammehistorie (igen skrevet af Anders Ølholm på baggrund af Kenneth Bøgh Andersens populære bogserie) ganske enkelt for tynd og skematisk til for alvor af fænge.

Der er simpelt hen mere substans, spænding og udsyn i blot et enkelt afsnit af den netop overståede julekalender 'Tidsrejsen', end der er i de samfulde 77 + 84 minutter, der indtil videre udgør fortællingen om Antboy.

Naturtalent
Det hjælper så heller ikke på sagen, at der – fraset naturtalentet Oscar Dietz i titelrollen –spilles kejtet og unaturligt på stort set alle de unge pladser. Især Terror-tvillingerne nærmer sig det ufrivilligt komiske, hvilket et problem, når de helst skal fremstå lidt skræmmende.

Men trods indvendingerne tror jeg, at kernepublikummet på mellem otte og 12 år vil være godt underholdt.

Antboy - Den Røde Furies hævn. Inst.: Ask Hasselbalch. Medv.: Oscar Dietz, Astrid Juncher-Benzon, Amalie Kruse Jensen, Nicolas Bro m.fl. 84 min. Premiere d. 25. december 2014 i 95 biografer

0 kommentarer
Vis kommentarer