Anmeldelse: Apokalypse for teenagere

Anden del af 'Maze Runner' er bedre og uhyggeligere end forgængeren

Se traileren til 'Maze Runner 2'
Følg Underholdning

 

Maze Runner: Infernoet. Premiere d. 10. september 2015 i 66 biografer

Sidste års 'Maze Runner', der byggede på en bog-trilogi af James Dashner, var en ganske habil ungdoms-dystopi, dog uden at kunne nå højderne fra den åndsbeslægtede 'Hunger Games'-serie.

Vi sagde nej til Hunger Games

Nu er holdet så tilbage med anden del (som kræver, at man har set den første), der faktisk er endnu bedre.

Thomas (Dylan O'Brien) og de andre overlevende lysboere fra Labyrinten bliver igen holdt som gidsler af den mystiske organisation WCKD, men det lykkes dem at flygte, hvorefter den farefulde færd går gennem en sønderbombet ødemark, der bl.a. byder på nogle ret skræmmende, zombie-lignende væsener samt en gruppe tvetydige banditter.

Gode fjæs
Sådan en slags ungdommelig udgave af 'Mad Max', der måske ikke er voldsomt kompleks eller dybsindig, men ganske fermt skruet sammen, og man kan se, at budgettet ikke har været noget problem. Et par gode fjæs i birollerne pynter også.

Action er klart vægtet højere end psykologi, og det er ganske enkelt elementært spændende i stort set samtlige 129 minutter.

Jeg er sikker på, at enhver rask teenagepige eller -dreng vil labbe løjerne i sig med både fryd og skræk. For det er ikke helt tilfældigt, at censuren er sat til 15 år.

Der er faktisk en del ret uhyggelige scener, der nok kan give grobund for et mareridt eller to, og selv om man efterhånden er ret hærdet rent billedmæssigt allerede fra 11-12-årsalderen, vil en voksenhånd at holde i undervejs nok ikke være nogen dårlig idé.

Maze Runner: Infernoet. Instr.: Wess Ball. Medv.: Dylan O'Brien, Ki Hong Lee, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster m.fl. 129 min. Premiere d. 10. september 2015 i 66 biografer

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+