Anmeldelse: Big Hero 6 og de søde superhelte

Det gode kæmper mod det onde på underholdende vis i 'Big Hero 6'

Den oppustelige robot Baymax fra 'Big Hero 6' er den mest elskelige animerede karakter siden Wall-E. (Foto: Disney)
Den oppustelige robot Baymax fra 'Big Hero 6' er den mest elskelige animerede karakter siden Wall-E. (Foto: Disney)

 

Big Hero 6. Instr.: Don Hall og Chris Williams. Premiere d. 29. januar 2015

Disney Animation Studios er godt kørende for tiden med den originale 'Vilde Rolf' (2012), kæmpesuccesen 'Frost' (2013) – den mest indtjenende animationsfilm nogen sinde – og nu den aktuelle 'Big Hero 6', som de seneste bud på begavet underholdning til hele familien.

Og man står knap så meget i skyggen af den købte lillebror Pixar, som det tidligere har været tilfældet.

Hjemmelavet robot
'Big Hero 6' bygger på en tegneserie af Marvel, som jeg aldrig har hørt om, og udspiller sig med tydelig mangainspiration i byen San Fransokyo engang i en ikke nærmere defineret fremtid.

Den uregerlige Hido vil helst kæmpe med sin hjemmelavede robot i de ulovlige 'robobattles', men det lykkes storebroderen Tadashi at overbevise ham om, at han kan bruge sine evner noget mere konstruktivt. Inden det kommer så vidt, indtræffer katastrofen dog, og Hido må for alvor træde i karakter sammen med fire af Tadashis venner samt robotten Baymax – de såkaldte Big Hero 6 – og redde verden fra en fæl skurk, der gemmer sig bag en kabuki-maske.

Hovedplottet er ikke overvældende originalt, og det trækker lidt ned i helhedsoplevelsen – til gengæld er 'Big Hero 6' rig på finurlige detaljer og et festligt persongalleri, ligesom den også tackler sorgen fint uden at det bliver for sentimentalt.

Barmhjertige samaritan
Ikke mindst den oppustelige robot Baymax – en slags krydsning mellem Michelinmanden og den barmhjertige samaritan – er en af de mest elskelige animerede karakterer i mange år. Peter Myginds danske stemme sidder også lige i skabet her.

'Big Hero 6' er ikke rigtige superhelte, men ligesom Batman og Iron Man en flok intelligente vovehalse og retfærdighedskæmpere, der tager den nyeste teknologi til hjælp.

Ingen tvivl om at især de lidt større drenge vil nyde løjerne uden forbehold, men her er faktisk noget at komme efter for de fleste – også de voksne ledsagere.

Ikke helt på niveau med den åndsbeslægtede 'De utrolige'. Men mindre kan også gøre det.

Lad det bare blive starten på en serie, men næste gang må I gerne gøre jer lige så umage med det overordnede forløb som med karaktererne.

Big Hero 6. Instr.: Don Hall og Chris Williams. Danske stemmer: Peter Mygind, Alex Høgh Andersen, Magnus Bruun, Danica Curcic m.fl. 108 min. Premiere d. 29. januar 2015

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.