Annonce:
Annonce:

Anmeldelse: Bill Murray er mr. Cool

Charmetrolden Bill Murray stråler i nyt gedigent komediedrama

Annonce:
Følg Underholdning

 

'St. Vincent'. Instr.: Theodore Melfi. Premiere d. 30. april 2015

Bill Murray, åh, hvor jeg elsker dig.

Der er visse helt særlige skuespillere, der har så magnetisk karisma og uimodståelig udstråling, at man husker dem, uanset hvilken film de medvirker i, og uanset hvor mikroskopisk en rolle de har. Sådan er det med den nu 64-årige Bill Murray, der de senere år primært har gjort sig bemærket i biroller, men i 'St. Vincent' heldigvis atter funkler øverst på plakaten.

Aparte makkerpar
Murray spiller den aldrende, alkoholiserede Vietnam-veteran Vincent, der i begyndelsen af filmen bliver nabo til en hårdtarbejdende alenemor og hendes 12-årige søn, Oliver. Mere eller mindre modvilligt bliver vrissenpinden hyret som børnepasser, og der udvikler sig gradvist et umage venskab mellem den gnavne gamling og den unge skoleknægt.

Annonce:

Jeps, filmhistorien er polstret med den slags aparte makkerpar, men hvad 'St. Vincent' mangler i originalitet kompenserer den for med human lune, skarpe replikskifter og overraskende nuancerede karakterer.

Filmstjerne til fan: Drop dit bryllup

Karikeret russer
Det gælder ikke mindst Bill Murray, der umiddelbart fremstår mere som trold end som charmetrold, men viser sig at have et blødt, bankende hjerte, som er mest pivåbent i forholdet til den Alzheimer-ramte kone. Det bliver en smule sentimentalt af og til, men selv den hårdeste stivstikker vil føle sig en lillebitte smule rørt, især under den store finale på Olivers skole.

'St. Vincent' er alt i alt for ujævn til at være en af Bill Murrays helt store film. Den ellers normalt så eminente Naomi Watts er irriterende karikeret som russisk prostitueret, hvorimod soundtracket bør fremhæves – hvad enten Bill Murray danser eller nynner, er manden knuselskelig.

Lad os kalde ham mr. Cool.

'St. Vincent'. Instr.: Theodore Melfi. Medv.: Bill Murray, Melissa McCarthy, Naomi Watts. 102 min. Premiere i 16 biografer landet over d. 30. april 2015

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: