Anmeldelse: Captain America i forrygende comeback

'Captain American: Civil War' er en super underholdende superhelte-film

Se traileren til 'Captain America: Civil War'

Captain America: Civil War. Instr. Anthony Russe og Joe Russo. Premiere d. 28. april 2016

Captain America og Iron Man følger i Batman og Supermans spor og ryger i totterne på hinanden i det seneste komplekse og ambitiøse superheltebrag. (Foto: Marvel) Kendte Ups! Iron Mans søn holder med Captain America

Der er smæk for skillingen i tredje kapitel om Captain Americas meritter, og faktisk er der her en langt bedre og mere fængende rytme og dynamik mellem action-scenerne og de mere rolige, dialogbaserede scener.

Hvor ’Captain America: The First Avenger’ (2011) var en udmærket opstart, der koncentrerede sig om kaptajnens oprindelse, var ’Captain America: The Winter Soldier’ (2014) til gengæld lidt gumpetung og sovset ind i mastodontiske computereffekter.

Her kan du se filmens trailer. (Walt Disney Studios) Filmmagasinet Captain America i nævekamp med Iron Man
Glimt i super-øjet
I tredje forsøg har instruktør-brødrene Joe og Anthony Russo meget bedre styr på dramatik og dialog og skaber en fin balance med plads til både sprudlende, hårdtslående kamp-scener og meningsfuld dialog – gerne med et glimt i øjet.

Det kan i den grad mærkes, at der er blevet skruet op på humor-knappen og en klædelig grad ned for selvhøjtideligheden.

Skåret ind til benet er det et gedigent trekantsdrama mellem Kaptajnen (Chris Evans), Vintersoldaten (Sebastian Stan) og selveste Iron Man (Robert Downey Jr.).

Særligt sidstnævnte fylder en hel del i historien, da han ser sig nødsaget til at modsætte sig vor hovedpersons ønske om at holde hånden over Vintersoldaten, der måske/måske ikke er så ond endda.

Knas i venskabet
Uvenskabet eskalerer, og det gamle team S.H.I.E.L.D. tvinges til at vælge side, heriblandt et par klassiske Avengers-personager som Spider-Man (en forrygende Tom Holland) og Vision (Paul Bettany).

Mere af handlingen skal ikke afsløres her – det er trods alt en spillefilm med en varighed på to en halv time, så det er med at holde tungen lige i munden, have lyttelapperne slået ud som et par paraboler og ikke mindst have de to første film i serien in mente.

Robert Redford spiller for en gangs skyld skurk i den anden, glimrende film om Captain America. (Foto: Disney) Filmanmeldelser Anmeldelse: Captain America kører med klatten igen
Der er meget på spil, og det fulde udbytte af narrestregerne giver kun mening her, hvis man er Avengers-nørd og har studeret dets univers af superhelte.

På den vis er det ikke en action-film for alle, men omvendt er ’Civil War’ også den bedste og mest underholdende ensemble-superhelte-film, jeg har set, siden Zack Snyders glimrende ’The Watchmen’ (2009).
  Kendte Nørdernes filmguide - 2016 bliver super!

Captain America: Civil. Instr. Anthony Russo og Joe Russo. Medv.: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Daniel Brühl m.fl. 147 min. Premiere i hele landet d. 28. april 2016

7 kommentarer
Vis kommentarer