Anmeldelse: 'Deadpool' er en absurd antihelt

Den atypiske Marvel-figur er både plat og stærkt underholdende

Anmeldelse: 'Deadpool' er en absurd antihelt

Her kan du se filmens trailer

'Deadpool'. Instr.: Tim Miller

’Deadpool’ er måske ikke helt så sjov og fræk, som den selv tror den er, men af en superhelte-film at være er den alligevel befriende flabet og politisk ukorrekt. Og lysår bedre end Ryan Reynolds forrige forsøg med genren ’Green Lantern’ fra 2011.

Der er da også tale om et con amore projekt fra Reynolds side, da han efter sigende er stor fan af figuren, som han portrætterede første gang i filmen ’X-Men Origins: Wolverine’ (2009), men som i 2016-versionen ligger noget tættere på Marvels oprindelige, skæve fremstilling.

Lavede sjov med døende far

Deadpool er nemlig noget så sjældent i superhelteverden som en decideret antihelt, der udelukkende er drevet af et personligt hævnmotiv (og tilmed har et sexliv), som der ikke bliver pyntet på med en højtravende retfærdighedssans som overbygning.

Uden at gå i dybden (det er lige som ikke pointen her) rammes den smaskforelskede slagsbor Wade Wilson af terminal cancer, men tilbydes en ny og meget smertefuld kur, der ikke blot helbreder ham, men også efterlader ham stærkt vansiret (også på sjælen), og i stand til at hele alle skader på rekordtid. Han ifører sig en rød heldragt i læder og skaber karakteren Deadpool, der er besat af tanken om at gøre en ende på sine tidligere plageånder.

Nørdernes filmguide - 2016 bliver super!

Handlingsforløbet i ’Deadpool’ er yderst spinkelt og filmen baserer sig primært på spektakulær (og yderst blodig) action, absurd humor (gerne af den lidt platte slags) samt en speedsnakkende Reynolds i titelrollen.

Det er ind i mellem både irriterende og fjollet, men for det meste er det faktisk ret morsomt og ganske underholdende med en befriende selvironisk undertone. Men det kræver nok, at man ikke er tynget af for mange fine fornemmelser og ikke har mistet forbindelsen til sin indre drengerøv for helt at nyde de barske løjer. Et oplagt bud på en fællesudflugt for far og teenagesønnen.

Medv.: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, Gina Carano m.fl. 106 min. Premiere 11. februar i 72 biografer