Anmeldelse: Fin film om den barske modeverden

Modellen Maria Palm gør det fint i spillefilmen 'The Model'

Anmeldelse: Fin film om den barske modeverden

Her kan du se filmens trailer

'The Model'. Instr.: Mads Matthiesen

Mads Matthiesen markerede sig ganske overbevisende som spillefilmsinstruktør med ’10 timer til Paradis’ om den forsagte bodybuilder Dennis, der tog til Thailand for at finde sig en kæreste og slippe ud af morens greb.

Krop og frigørelse spiller igen centrale roller i ’The Model’ om 16-årige Emma, der tager til Paris med drømmen om at slå igennem som model. Det kunne nemt være endt som en forudsigelig historie om pigen fra lillebyen, der bliver slugt af den nådesløse modeverdens blanding af blændværk, stoffer, jalousi, forventningspres og knive i ryggen. Og det er det da til dels også, men heldigvis ikke udelukkende, da dens menneskebillede er mere nuanceret end som så.

Hun blev valgt frem for 70 andre modeller

Den psykisk usikre Emma (glimrende spillet af modellen Maria Palm) er bestemt ikke uden skyld i sin deroute, og Ed Skrein (der også er aktuel i ’Deadpool’) er ikke noget ubetinget dumt svin som stjernefotografen, der indleder en affære med pigebarnet.

Miljøskildringerne emmer af autenticitet, men desværre bliver handlingen (skrevet i samarbejde med kapaciteter som Martin Zandvliet og Anders August) noget konstrueret i filmens sidste tredjedel, hvilket unægteligt underminerer troværdigheden en del.

Endnu en fin, lille film, der giver appetit på mere fra Matthiesens empatiske blik.

Medv.: Maria Palm, Ed Skrein, Charlotte Tomaszewska, Thierry Hancisse m.fl. 108 min. Premiere 11. februar i 19 biografer