Anmeldelse: Halvsløj action-hygge med Tom Cruise

'Mission: Impossible Rogue Nation' er komplet forudsigelig og uden de store overraskelser

Anmeldelse: Halvsløj action-hygge med Tom Cruise

Se traileren til 'Rogue Nation'

 

'Mission: Impossible Rogue Nation'. Instr.: Christopher McQuarrie. Premiere d. 30. juli 2015 i 90 biografer

Så springer Tom Cruise atter badutspring i rollen som den moralske leder for det gode, hemmelige agentnetværk IMF, der gang på gang redder verden for diabolske forbrydere og magtsyge sadister.

Vi er nået til film nummer fem (!) i rækken, og nu med instruktør Christopher McQuarrie bag kameraet, som indtil videre nok forbliver bedst kendt for sit originale manuskript til filmen 'The Usual Suspect' (1995).

Vanvittigt! Hollywood-stjerne hænger på fly, mens det letter

Der er noget nærmest helt hyggeligt og komplet ufarligt ved graden af forudsigeligheden i hovedhistorien, som McQuarrie selv har skrevet. For ikke nok med, at Ethan Hunt indledningsvist får færden af frontfiguren på en ondsindet, global ring af agenter – det såkaldte 'Syndikatet' – så får han helt efter bogen kamp til stregen fra egne rækker, da CIA-chefen Hunley (Alec Baldwin) beordrer lukningen af MI og hjemkalder de efne agenter til en omgang kedeligt skrivebordsarbejde.

Snog i gamacher
Lige på nær vor mand i skysovs, Ethan Hunt, der naturligvis sætter sit ve og vel på spil i kampen for at afsløre Syndikatets verdensomspændende terrorvirksomhed. Med sig har han vennen Benji (filmens bedste karakter ved Simon Pegg) og den yndige svensker Ilsa Faust (Rebecca Ferguson). Sidstnævnte agerer en slags kvindelig udgave af Tom Cruises heltefigur. Hun er nemlig også ganske ferm til at klatre i reb og slå en proper næve på kampsportsmanér. Og så er frøken Faust desuden primus motor for den smule spænding filmen indeholder: Er hun en ven af folket eller en listig snog i gamacher udsendt af Syndikatet for at lede Hunt på vildspor?

Tom Cruise på knæ for overrasket fan

Det vil være en skam at påstå, at 'Rogue Nation' er fuld af spektakulære optrin, bortset fra den indledende sekvens, hvor vor helt hænger hjælpeløst fast på et militært transportfly, er det alt sammen set før, bedre udført og på alt for mange måder føles denne femte film blot som et kitschet konglomerart af de fire første film.

Ny film med Tom Cruise er hurtigt glemt igen

'Mission: Impossible Rogue Nation'. Instr.: Christopher McQuarrie. Medv.: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Alec Baldwin m.fl. 130 min. Premiere i 90 biografer

Anmeldelse: Halvsløj action-hygge med Tom Cruise

Tom Cruise laver sine egne stunts. Se bare her.