Anmeldelse: 'Insurgent' er en fryd for øjet

Andel del af filmatiseringen af Veronica Roths science fiction serie tager sig flot ud

Se trailer til 'Insurgent'

Insurgent. Instr.: Robert Schwentke. Premiere d. 18. marts 2015

Vi er i fremtiden. Igen. Jorden er stort set gået under, men i den by, der var Chicago, overlever befolkningen omkranset af en meget høj mur. De er delt op i fem ’faktioner’ baseret på deres evner og livsindstilling.

I princippet skulle de arbejde sammen, men lederen af ’intelligentsiaen’ forsøger gennem et blodigt kup at erobre den totale magt. Naturligvis kæmper en flok brave unge mennesker imod fascismen og overmagten, og den vigtigste af dem er 16-årige Tris (Shailene Woodley), som er ’divergent’. Afviger. Hun har alle fem faktioners egenskaber i sig.

Theo James og Shailene Woodley skal i Imperial i aften. (Foto: Allstar Picture Library) Filmnyheder Verdensnavne tager i biffen i København

’Insurgent’ er anden film i Divergent-serien, og selv om der er vældig mange flashbacks undervejs, vil det nok være en fordel at have set den først.

Filmen tager sig selv forfærdelig højtidelig, og den får ingen pris for sandsynlighed. Den er af den slags, hvor skurkene er bemærkelsesværdigt dårligere til at skyde end heltene.

Men Kate Winslet er isnende god som skurk, og ’Insurgent’ rummer nogle overdådigt flotte, dramatiske scener: Den er båret af forrygende mange visuelle ideer, og dertil er den spændende.

Filmnyheder Danske teenagere i ekstase over Hollywood-besøg

Insurgent. Instr.: Robert Schwentke. Medv. Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Naomi Watts m.fl.119 min. Premiere d. 18. marts 2015 i 75 biografer

2 kommentarer
Vis kommentarer